Skip to main content
Cernăuțeanu, despre protestul agricultorilor: Au neglijat declarațiileColaj: știri.md

Șeful IGP i-a îndemnat pe agricultori să respecte legea și să nu provoace destabilizări, transmite Știri.md.

Acesta a mai menționat că niciun fermier nu a fost documentat pentru participarea la protest, ci doar cei care au încălcat legea. Mai exact au fost documentați cei care au blocat căile de acces.

„În afară de drepturile pe care le au cetățenii la participarea întrunirilor, ei au și obligații. Drepturile noastre se limitează acolo, unde nu încălcăm și nu afectăm drepturile altor cetățeni.

Cu regret, s-a constatat că atât organizatorii, cât și o parte din acest grup de fermieri, au neglijat propriile declarații pe care le-au asumat.

Ieri și pe 22 noiembrie, au fost constatate o serie de încălcări admise atât de organizatori, cât și de participanți. Acest lucru a fost constatat și de către unul dintre organizatori. Noi vom asigura în continuare buna desfășurare a acestei întruniri, dar noi cerem de la organizatori să respecte legea cu privire la întruniri și să desfășoare legea cu privire la întruniri pe care au planificat-o, conform declarației prealabile”, a declarat Cernăuțeanu.

Cât despre incidentul cu mașina de Poliție, șeful IGP a declarat că „nimeni nu are dreptul să atenteze la bunurile statului, care sunt bunuri procurate din impozitele tuturor cetățenilor. Pentru aceasta a fost intentată o cauză penală pentru persoanele care au fost instigatori la aceste acțiuni”.

Leave a Reply