Skip to main content


PS Antonie, episcopul de Bălți al Mitropoliei Basarabiei, l-a primit în vizită, la reședința sa eparhială, pe ambasadorul României de la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu. Ei au discutat despre activitatea episcopiei românești din această regiune a Republicii Moldova, dar și despre programele Guvernului României, în sprijinul acestor acțiuni.

PS Antonie i-a mulţumit înaltului oaspete pentru vizită şi i-a vorbit despre proiectele pastoral-misionare, sociale, culturale și educaționale, derulate de Episcopie. Episcopul de Bălți s-a referit și la activitățile menite să contribuie la păstrarea și consolidarea identității și tradițiilor românești în nordul Republicii Moldova. La întâlnire au mai fost prezenți părintele Valeriu Cernei, vicarul administrativ al Episcopiei de Bălți, și preotul Dorian Revenco, protopopul de Bălți.

Ambasadorul României a menționat, într-o postare pe Facebook, că a avut o plăcere deosebită de la această vizită.

„Am aflat cu interes despre proiectele sociale derulate de Episcopie în beneficiul comunităților locale, despre proiectele culturale și educaționale menite să contribuie la dezvoltarea viitoarelor generații de tineri. Totodată, am discutat despre păstrarea și consolidarea identității și tradițiilor românești în nordul R. Moldova”, menționează ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu în postarea sa.

Episcopia de Bălți o eparhie a Bisericii Ortodoxe Române, sufragană a Mitropoliei Basarabiei, moștenitoarea de drept a Episcopiei Hotinului, înființată în 1923. Are sediul în orașul Bălți, unde intenționează să construiască o nouă Catedrală și un Centru Cultural Românesc, cu sprijinul financiar al Guvernului României.

Leave a Reply