Skip to main content


Alexei Lungu constată că demisia președintelui Curții Constituționale a Moldovei, Nicolae Roșca, a avut loc în plină furtună politică, provocată de decizia privind destituirea procurorului general al Moldovei, Alexandr Stoianoglo.

Cu alte cuvinte, Roșca a decis să plece imediat după ce curtea condusă de el a lovit puternic actuala guvernare și reputația acesteia, susține Alexei Lungu.
Vă amintesc că Curtea Constituțională a identificat probleme în procesul de demitere a procurorului general. Încălcările comise de regimul Maiei Sandu nu doar subminează bazele sistemului legal, dar pun sub semnul întrebării legitimitatea guvernului actual în ceea ce privește aplicarea justiției.În cadrul partidului “ȘANSĂ”, am susținut întotdeauna respectarea Constituției și legalității.

Alexei Lungu consideră că amendamentele adoptate în Legea Procuraturii și modul în care sunt aplicate trebuie revizuite pentru a restabili încrederea în sistemul legal al Moldovei și pentru a-l asigura în interesul tuturor cetățenilor, nu doar al unei grupări politice.

Aceasta se va întâmpla doar după ce regimul Sandu se va scufunda complet. Foștii susținători aprigi care fug de pe corabie ne arată că așteptarea nu va dura mult, mai declară Alexei Lungu.

Leave a Reply