Skip to main content

Guvernul nu a elaborat un plan concret de acțiuni pentru a dezvolta țara și, prin urmare nu a realizat nicio acțiune în acest sens. O spune analistul politic, Alexandru Cuznețov, în contextul rezultatului ultimului sondaj imas, care arată că circa 45% din populație sunt de părerea că au trăit mai bine în perioada guvernărilor comuniste.

ALEXANDRU CUZNEȚOV, analist politic: Care este planul de realizări elaborat de Guvern și realizarea respectivelor puncte? În toate țările lumii dezvoltate, există plan de dezvoltare, pe 3,4,5, 10 ani. În acest context, să nu se plângă că sunt notați în felul acesta fiindcă însăși guvernul nu a propus careva elaborări concrete și soluționarea acestora. În acest context, să nu se plângă pe această notă. Dar percepția cetățeanului se bazează pe coșul de cumpărare și posibilitățile sale financiare.

Părerea analistului politic este că cei care vin la guvernare se gândesc în primul rând la propriile lor buzunare, nu la bunăstarea cetățenilor.

ALEXANDRU CUZNEȚOV, analist politic: La noi vin în Guvern , în Parlament, în alte sectoare pentru a câștiga bani. Atunci se pune întrebarea, ori vreți să câștigați bani, sau primiți notele pe ceea ce ați activat. La momentul actual , nota este „insuficient”. Fiindcă după inerție se mai merge pe principiul economiei pandemic. Tot mai grave și mai grave situații se întâmplă în economie, ce duc la creșterea inflația masivă în situația respectivă. Noi încă iluzoriu ne uităm la tabelul de sume privind prețul la dolari și euro sperând că totul e bine și totul e normal. Dar în realitate este altceva.

Deocamdată, aceste declarații nu au fost comentate de către reprezentanții Guvernului și nici a Parlamentului.

De menționat că potrivit unui sondaj recent, realizat de compania Imas, majoritatea cetățenilor sunt dezamăgiți de rezultatele a doi ani de guvernare a PAS. Studiul mai arată că 45% din respondenți cred că au trăit cel mai bine în perioada guvernării comuniste.

Același sondaj mai arată că 84% din populația țării este revoltată de decizia autorităților de a majora salariile miniștrilor la 50 de mii de lei pe lună.

Sondajul „Realitatea socio-politică și percepția mass media – septembrie 2023” a fost realizată la comanda companiei „Bright Communications” SRL (Grupul Realitatea). Datele au fost culese în perioada 2-24 septembrie 2023 pe un eșantion de 822 de respondenți. Marja de eroare a sondajului este de ±3,4%.

Leave a Reply