Skip to main content

Astăzi, la sediul PSRM a avut loc ședința deputaților PSRM, care a fost condusă de președintele fracțiunii parlamentare a BCS, Vlad Batrîncea, cu participarea secretarului executiv al PSRM, Igor Dodon, transmite telegraph.md

Socialiștii au discutat despre situația politică din țară, menționând că actuala putere continuă să guverneze, încălcând Constituția și legile țării. În special, este vorba despre principalul document financiar al anului -Legea bugetului, proiectul căruia urma să fie prezentat Parlamentului înainte de 15 octombrie.

Vorbind despre bugetul anului viitor, deputații au remarcat haosul din sistemul de protecție socială a cetățenilor în sezonul rece al anului – reducerea fondului de compensații cu peste un miliard de lei, precum și organizarea extrem de nesatisfăcătoare a înregistrării beneficiarilor de compensații.

Ținând cont de organizarea proastă a activității autorităților în timpul furtunii de zăpadă din weekend-ul trecut, precum și de inacțiunea Comisiei pentru Situații Excepționale, deputații au decis să înainteze în Parlament o inițiativă legislativă privind anularea imediată a stării de urgență și crearea unei comisii de anchetă asupra deciziilor scandaloase ale Comisiei de Urgență. În context, socialiștii și-au anunțat intenția de a iniția crearea unei comisii care va investiga cazurile tragice ce au avut loc în Moldova în timpul ninsorilor.

Analizând situația legată de protestele fermierilor, socialiștii au decis să înainteze o serie de inițiative de susținere, protejare și stimulare a producătorilor agricoli moldoveni.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a făcut totalurile alegerilor locale și a punctat mai multe sarcini de susținere a administrațiilor publice locale care se confruntă cu un deficit bugetar și o lipsă de sprijin din partea autorităților centrale.

Leave a Reply