Skip to main content

Întreaga societate este zguduită de afirmațiile scandaloase ale Ministrului Energiei, Victor Parlicov, despre privatizarea RED Nord și FEE Nord, toți cetățenii așteaptă cu nerăbdare reducerea tarifelor astronomice la gazele naturale, dar și răspunsuri clare dacă nu vom îngheța la iarnă și dacă vom avea energie electrică. Ce avem în schimb? Lipsă totală de transparență. Opinia îi aparține deputatului PSRM, Adrian Albu care critică atitudinea guvernării vizavi de comunicarea cu cetățenii, în contextul în care, abia după 24 de ore de la organizarea Consiliului Suprem de Securitate, președinția a emis un comunicat sec, fără detalii, ne informeaza Alerta.md.

„Președintele țării a convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate pe tema energetică, dar a informat societatea despre cele discutate printr-un comunicat sec, difuzat după aproape 24 de ore de la ședință. Și toate întrebările cetățenilor rămân fără răspuns.

În condițiile în care președintele convoacă ședința CSS pe aceste teme, s-au mai adăugat și întrebările la ce bun avem Guvern, ce face Comisia pentru Situații Excepționale, dacă tot PAS ne ține de aproape doi ani în această stare de urgență?

Oamenii din țara noastră vor să audă clar de la șefa statului, de la Guvern sau de la această Comisie pentru Situații Excepționale ce se întâmplă dacă este oprit tranzitul de gaze naturale pe teritoriul Ucrainei, de unde vom procura energie electrică, în ce volum și la ce preț? Aceste întrebări sunt pertinente ținând cont de precedentul tarifului de 30 de lei pentru un metru cub de gaze naturale și un tarif de peste 4 lei pentru KW/h.

Guvernarea PAS deja a anunțat că nu va mai plăti compensații la mulți oameni, așa cum a fost în sezonul rece trecut. De aceasta, cetățenii Republicii Moldova așteaptă răspunsuri și privesc cu mare îngrijorare apropierea iernii, dar celor de la conducerea țării #NUlePASă”, a scris parlamentarul.

Leave a Reply