Skip to main content

Alianța pentru Unirea Românilor din Republica Moldova (AUR) critică reținerea președintelui Partidului Democrația Acasă, activiastul civic, Vasile Costiuc, fiind bănuit pe două capete de acuzare în dosarul „Primăria Durlești”.

Mai exact, liderul AUR, Vlad Bilețchi, afirmă că ceea ce s-a făcut cu Vasile Costiuc este un circ ieftin, în timp ce alți „trădători și hoți” se plimbă liber prin țară și peste hotare.

„Mai mult de jumătate din actuala guvernare trebuie să facă ani grei de pușcărie pentru toate infracțiunile săvârșite, în special complicitate la furtul miliardului”. Reținerea lui Vasile Costiuc amintește de perioada lui Plahotniuc când vedeam la televizor cum sunt arestați medici, polițiști pentru fapte mici de corupție, în timp ce marii hoți și infractori stăteau bine-merci în casele lor de lux și ne furau în continuare. Dacă sunteți atât de curajoși, de ce nu veniți la Dodon acasă, sunați la ușă la 6:30 dimineața cu mascații alături. L-ați citat la Procuratură și ați făcut mare tam-tam din acest lucru. Ce vedem acum? Dodon se află în continuare în libertate și continuă să-și facă capital politic pe seama eșecurilor celora de la guvernare”, a afirmat Vlad Bilețchi, într-un live pe pagina lui de Facebook.

Vlad Bilețchi consideră că în Republica Moldova „trebuie să furi mult ca să nu fii închis, căci dacă furi puțin vei fi imediat încarcerat”, fapt ce rezultă că Vasile Costiuc ar fi furat puțin, motiv pentru care a și fost reținut de oamenii legii.

Leave a Reply