Skip to main content


Noaptea trecută, potrivit documentului executoriu nr. 591 din 01.10.2018, a expirat interdicția privind intrarea lui George Simion, liderul AUR, pe teritoriul Republicii Moldova.

”De declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe o perioadă de 5 ani cetățeanul României Simion George-Nicolae, născut la 21.09.1986”, scrie în actul semnat de către Adriana Crețu, director adjunct al Biroului Migrație și Azil din cadrul MAI, persoana vizată fiind escortată la ieșirea din țară și obligată să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Întrebați dacă interdicția a fost prelungită, reprezentanții Inspectoratului General pentru Migrație (fostul Birou Migrație și Azil) au declarat că momentan nu au un răspuns pe care să-l ofere presei.

Amintim că această interdicție a fost impusă în perioada când țara era condusă de Plahotniuc și Dodon, dar a fost menținută inclusiv în timpul mandatului Maiei Sandu.

Pe parcursul acestor 5 ani, George Simion a încercat de mai multe ori să intre pe teritoriul Republicii Moldova, dar a fost întors de fiecare dată. Liderul AUR nu a fost primit nici măcar atunci când a avut loc ședința comună a Parlamentelor din România și Republica Moldova la Chișinău.

Amintim că George Simion este cunoscut la Chișinău pentru organizarea Marșurilor Unioniste, precum și pentru fondarea ”Acțiunii 2012”.

Leave a Reply