Skip to main content


La ”frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 150 de evenimente cu documentarea a 159 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 34 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
– 54 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 65 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
– cinci cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 15 procese verbale și 92 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 165 100 lei și încasarea amenzilor de 81 650 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 187 de cetățeni străini, dar și 60 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 261 de consemne, dintre care șapte consemne pe Interpol (persoane, documente, mașini) și 254 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 330 055 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 87 004 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 56% din totalul de traversări, iar 30% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 14% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci, PTF Giurgiulești-Galați și PTF Palanca .

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 680 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Leave a Reply