Skip to main content

Ziua Internațională a Migranților: La Bălți a fost organizat un târg

14 agenți economici, investitori cu capital străin care activează în partea de nord a R. Moldova au venit la un târg de caritate desfășurat la Bălți cu daruri, bucate tradiționale și alte surprize pentru comunitatea de migranți vulnerabili.

Vizitatorii târgului s-au bucurat, de asemenea, de o serie de activități culturale, sportive și de divertisment, inclusiv de activități pentru sănătate mintală și o expoziție foto itinerantă.

Șeful Inspectoratului General pentru Migrație, Mihail Vodă, a declarat că străinii care s-au stabilit cu traiul în R. Moldova, istoriile lor frumoase de viață pe care le scriu împreună cu cetățenii R. Moldova sunt cele mai veridice dovezi că migrația poate să fie valorificată ca o resursă de dezvoltare a comunității.

Șeful misiunii OIM Moldova, Lars Johan Lönnback, a spus că dezvoltarea socio-economică a unei țări este, de asemenea, ghidată de solidaritatea în cadrul comunităților locale.

„Inițiativa organizată de Inspectoratul General pentru Migrație, reprezintă un exemplu excelent al susținerii reciproce între moldoveni, migranți și refugiați. OIM este onorată să ia parte la această inițiativă în cadrul sărbătoririi Zilei Internaționale a Migranților. Vedem cum moldovenii ajută migranții și refugiații. În expoziția foto organizată aici de OIM puteți vedea, de asemenea, chipurile migranților și refugiaților care ajută moldovenii și alți migranți și refugiați. Dezvoltarea socială și economică a comunităților locale trece printr-o comunitate unită și integrată. Iar OIM va continua să lucreze în comun cu IGM, autoritățile moldovenești și comunitățile locale pentru a încuraja solidaritatea și sprijinul reciproc între migranții, refugiații și moldovenii din întreaga țară pentru un prezent și un viitor sigur și prosper al țării”, a spus el.

Începând cu anul 2000, comunitatea mondială celebrează pe 18 decembrie sărbătoarea instituită de ONU – Ziua Internațională a Migranților. R. Moldova a ratificat Carta Organizației Internaționale pentru Migrație în anul 2003.

Transmite Știri.md

Leave a Reply