Skip to main content


Liderul PLDM, Vlad Filat, a adresat o scrisoare deschisă către Ambasadorul SUA, Șeful Delegației UE, Ambasadorii Misiunilor Diplomatice ale țărilor membre ale UE acreditate în Republica Moldova, în care spune că „în prezent Moldova parcurge o criză extraordinară, care este în același timp una politică, socială, economică, demografică, culturală și civilizațională”, ne informează alerta.md.

Vlad Filat: „Amestecul de incompetență, iresponsabilitate, imaturitate și egoism al guvernării actuale a transformat RM într-o dictatură autentică.

Libertatea gândirii și a vorbirii, precum și libertatea alegerii nu mai există în Moldova. Instituțiile de stat au fost subordonate politic și servesc nevoile și interesele grupului politic de la guvernare și nu mai servesc poporul și legea. Dictatura politică a adus poporul Republicii Moldova în pragul sărăciei, al degradării sociale și culturale…

Moldova nu mai este o democrație, ci o dictatură tipică… Vă solicit public, să vă implicați în salvarea democrației în Moldova, care înseamnă și salvarea sorților oamenilor acestui popor.”

Leave a Reply