Skip to main content


Lucrările de modernizare a Parcului Orhei sunt în plină desfășurare. Parcul, cu o suprafață de șapte kilometri, situat în imediată apropiere a celebrului parc de distracții OrheiLand, va suferi schimbări radicale,ne informează alerta.md.

Primarul municipiului Orhei, Tatiana Cociu, a făcut o declarație importantă cu privire la reconstrucția Parcului Orhei, un proiect major care va aduce schimbări semnificative în beneficiul comunității locale. Ea a spus că parcul va deveni în curând o nouă atracție pentru locuitorii municipiului.

„În scurt timp, vom reabilita Parcul Orhei, astfel încât, orheienii noștri dragi să aibă un nou punct de atracție, unde să vină familiile, copii și să petreacă timpul frumos. În următoarele săptămâni, ne propunem să dăm acest parc frumos în exploatare, cu suportul necondiționat al primarului de onoare și prietenului nostru, Ilan Șor. Parcul este destul de mare, se întinde pe o suprafață de 7 hectare. Aici vor fi mai multe instalații destul de interesante și de impunătoare”, a declarat primarul chiar din parcul aflat în construcție.

Vor fi instalate patru instalații grandioase în formă de arbori gigantici cu iluminare decorativă, va fi pus  pavaj pe o suprafață de peste cinci kilometri pătrați și amplasate 78 de bănci noi.

„Vor fi sădiți arbori, amenajate terenuri de joacă și pentru sport cu suprafața totală de peste șapte sute de metri pătrați , zone de recreere, un havuz și chiar o ieșire pe lac. Totodată, vor fi construite rampe cu balustrade pentru cărucioare, persoanele în vârstă, dar și cele cu dizabilități. La fel, parcul va fi luminat de peste 120 de felinare noi”, a mai adăugat Tatiana Cociu.

Una dintre noutățile importante ale parcului este amenajarea unei zone speciale pentru tinerii căsătoriți, unde aceștia vor putea să-și înregistreze căsătoria. Proiectul parcului presupune prezența lebedelor pe lac, care vor adăuga un plus de frumusețe și farmec locului. Și asta nu e tot.

„Vizitatorii își vor putea parca mașinile chiar la intrarea parc, având în vedere faptul că este prevăzută și un parcaj de peste 1000 de metri pătrați. La fel, conform proiectului, vor fi create piste pentru biciclete cu o lungime de 820 de metri. Parcul va avea un havuz pietonal mare și 12 arcade decorative cu iluminare”, a mai spus ea.

Primarul a subliniat că, în ciuda condițiilor meteo, muncitorii lucrează cu dăruire pentru a finaliza reabilitarea parcului în cel mai scurt timp posibil. Deși nu a putut oferi termene exacte de finalizare, primarul a menționat că se estimează ca parcul să fie dat în folosință orheienilor până la finele acestui an.

„Data exactă a deschiderii va fi cunoscută în zilele următoare, dar așa cum am planificat inițial, parcul va fi dat în exploatare la sfârșitul acestui an și vom fi bucuroși să invităm toți locuitorii și oaspeții orașului la marea sa deschidere.”, a punctat primarul.

Potrivit autorităților locale, reconstrucția Parcului Orhei este un proiect foarte important pentru comunitatea locală. Acesta va deveni un loc de relaxare și recreere pentru familiile și copiii din Orhei, contribuind la creșterea calității vieții în municipiu. Primarul Tatiana Cociu a subliniat importanța acestui proiect și a asigurat locuitorii că administrația municipală lucrează cu determinare pentru a finaliza reabilitarea parcului în cel mai scurt timp posibil.

Leave a Reply