Skip to main content

Ilan Șor afirmă că în decurs de 4 luni, ar fi transmis Arinei Spătaru și lui Adrian Culai aproape 1,5 milioane de dolari. Într-un mesaj video postat pe rețele, acesta îi întreabă pe cei doi unde sunt banii și cum îi vor returna?

„Unde sunt banii, Zina?”

În 4 luni, Arina Spătaru și Adrian Culai au primit 1,45 milioane de dolari pentru salariile lor, ale angajaților, chiria
birourilor, organizarea de evenimente. Am o întrebare – unde sunt banii și cum îi veți returna?”, a declarat Ilan Șor.

La 22 septembrie, Arina Spătaru, președinta ALDE, a venit cu detalii despre implicarea sa în investigațiile în dosarul spălării de bani, unde sunt vizate mai multe formațiuni conduse de Ilan Șor. Aceasta a declarat că a fost „agent sub acoperire”, cu numele Victoria Bogatu. Totodată, a menționat că s-a întâlnit personal cu Ilan Șor în Israel. „Am o veste foarte proastă pentru domnul Ilan Șor! V-ați înșelat amarnic. Nu toți oamenii sunt de vânzare! Nu toate sufletele se pot cumpăra cu 30 de arginți”, a spus Spătaru.

La rândul său, Ilan Șor a confirmat că s-a văzut cu Arina Spătaru, în Israel. „Doar că ea a uitat să menționeze o serie de lucruri importante. De exemplu, cum a căutat o întâlnire cu mine timp de câteva luni”, a menționat Șor.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a venit cu detalii pe ancheta în care sunt vizați deputații Partidului „Renaștere”, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, care sunt acuzați de conlucrare cu Ilan Șor. „Discuțiile dintre aceștia au fost înregistrate în cadrul urmăririi penale. Avem martori care ne-au declarat și ne-au explicat despre ce au vorbit în Israel, când s-au întâlnit față în față cu Ilan Șor”, a declarat Dragalin, în cadrul unui briefing de presă, susținut imediat după ce Parlamentul a votat ridicarea imunității aleșilor.

Leave a Reply