Skip to main content


Un deputat european din partea Poloniei critică dur lumea occidentală, inclusiv Uniunea Europeană, pentru renunțarea la propriile valori și că seamănă tot mai mult cu regimul din Rusia și Iran, ne informează alerta.md.

Ryszard Czernecki a prezentat mai multe exemple pe care le califică antidemocratice, iar în finalul articolului său vorbește și despre Moldova unde „în 2023 a adoptat o serie de legi care restrâng drastic drepturile și libertățile locuitorilor, pedepsindu-i pentru că se opun autorităților”.

„Totul a început cu interzicerea Partidului Politic ȘOR, unul dintre principalele partide de opoziție din țară. Guvernarea a acuzat partidul că pregătește o lovitură de stat. Instanța a decis în favoarea autorităților, chiar dacă acuzațiile nu au fost niciodată dovedite.

Comisia de la Veneția a invocat o serie de probleme, inclusiv lipsa probelor din partea statului, însă autoritățile moldovenești au pus în aplicare decizia lor indiferent de aceasta. O astfel de nepăsare față de normele dreptului internațional este inacceptabilă pentru o țară care pretinde a fi membră a familiei democrațiilor europene.

Deși Partidul Politic ȘOR pare să aibă legături nedorite cu Rusia, nu ne putem sacrifica valorile pentru a servi intereselor noastre geopolitice”, scrie deputatul european într-un articol apărut în publicația EUtoday.net.

Leave a Reply