Skip to main content

Ilan Șor: „Vreau ca cei din UE să spună că vor să trăiască ca în Orhei, nu invers.”

Echipa lui Ilan Șor de la Orhei a inaugurat recent un nou complex sportiv la pachet cu o zonă de odihnă,  oferindu-le tinerilor și copiilor din cartierul Nistreana oportunitatea excelentă de a se implica în activitățile sportive și de a se bucura de un spațiu amenajat pentru recreere. Complexul este dotat cu terenuri modernizate, spatioase unde se poate practica fotbal, baschet, volei si alte sporturi. Acest nou complex sportiv vine în întâmpinarea nevoilor comunității, oferind un mediu sigur și stimulant pentru dezvoltarea abilităților sportive și promovarea unui stil de viață sănătos. Și zona de odihnă a fost amenajată cu multă atenție și dedicație – au fost instalate bănci, instalat pavaj, sădite paturi de flori, plantați copaci, amenajate terenuri de joacă pentru cei mici, precum și echipamente pentru antrenament, astfel încât și maturii să aibă propria activitate atunci când vin aici.

Primarul noul ales al municipiului Orhei, Tatiana Cociu, le-a promis oamenilor că va face tot posibilul ca în mandatul său, proiectele frumoase să continue în același ritm.

„Ne bucurăm să fim astăzi prezenți încă la o deschidere, și nu una oarecare, ci la un complex sportiv frumos, interesant și modern. Încet, încet se transformă și sectorul Nistreana, care este spre ieșirea din oraș, dar nu unul ignorat. Dovada acestui fapt este noul teren sportiv, dar și zona de recreere, amenajată atât de frumos. Vrem să îndeamnăm tinerii și oamenii de toate vârstele să utilizeze aceste facilități vină aici. Eu, în calitate de primar al municipiului Orhei, alături de echipa domnului Ilan Șor, vă promit  că voi susține astfel de proiecte și în continuare și vom face tot posibilul ca Dumneavoastră să vă bucurați în continuare de asemenea inițiative”, a declarat primarul municipiului Orhei, Tatiana Cociu.

Cetățeanul și primarul de onoare al municipiului Orhei, Ilan Șor, a declarat în cadrul unei intervenții video că inaugurarea noilor obiecte de infrastructură reprezintă o altă dovadă a faptului că echipa sa se ține de cuvânt, iar Orheiul va deveni un oraș râvnit chiar și de europeni.

„Eu sunt foarte bucuros că astăzi, noi deschidem încă un proiect nou. Un proiect de infrastructură frumos în orașul nostru iubit – Orhei. Eu v-am dat cuvântul meu că până când nu vom transforma Orheiul, nu vom pleca nicăieri. Sunt sigur că noi vom putea face din Orhei nu doar cel mai bun oraș din țară, ci din Europa. Eu nu vreau ca noi, orheieni, să ne orientăm la cineva și să spunem că vrem să trăim ca în Europa, eu vreau ca cei din UE să spună că vor să trăiască ca în Orhei. Sunt sigur că vom obține asta”, a declarat Ilan Șor.

Fostul primar al municipiului Orhei, Pavel Verejanu, susține că noul proiect sportiv a fost realizat într-un termen foarte scurt și la cel mai înalt nivel, iar parcul creat de la zero este o adevărată bucurie.

„Sunt trei complexe – de baschet, de volei și de fotbal. Este un parc inedit, unde au fost sădiți copaci noi, unde sunt sigur că va fi o umbră pentru generațiile care vin și este un loc unde se pot întâlni toți locuitorii sectorului Slobozia Doamnei, cartierul Nistreana. Rezultatul este unul minunat. Pe această cale vreau să-i mulțumesc și lui Ilan Șor, întregii echipe a Primăriei, Consiliului Raional, agentului economic, care a muncit în ultimile două luni de zile aici, 24 din 24. Vă îndemn să păstrați ce s-a construit, iar noi vom da în permanență o mână de ajutor pentru a menține curățenia”, a menționat Verejanu.

Irina Bogaciuc, vicepreședintele raionului Orhei pe domeniul educație și sănătate, este convinsă că noul complex sportiv îi fa determina pe tinerii din acest sector să adopte un mod de viață mai sănătos.

„Sunt sigură că Dumneavoastră meritați să vă plimbați și să vă bucurați de  activități în cadrul acestui complex sportiv. Eu, în calitate de profesor, sunt foarte fericită că, de acum încolo, copii noștri vor petrece mai mult timp pe acest teren sportiv și vor renunța la telefon. Bucurați-vă de acest loc minunat, care va înfrumuseța și mai mult  orașul nostru iubit – Orhei.  Ilan Șor și echipa sa va continua să dezvolte orașul”, a spus Bogaciuc.

Viceprimarul municipiului Orhei, Valerian Cristea, își amintește ziua în care a vizitat această zonă și situația în care se afla terenul la acel moment.

„Aici nu era nimic, era pustiu. Primul obiect deschis în oraș a fost acest stadion, astăzi am revenit aici pentru a da în exploatare acest complex dotat și o zonă de recreere extraordinară. Vă spunem un mulțumesc mare pentru victoria pe care am obținut-o  într-o luptă foarte crâncenă. Echipa noastră, cu susținerea domnului Ilan Șor, va face tot ce îi stă în putință pentru bunăstarea fiecăruia dintre Dumneavoastră”, a declarat Valerian Cristea.

Oamenii din sectorul Nistreana i-au mulțumit echipei lui Ilan Șor, menționând că de acum în colo, tinerii și copii de aici vor avea activități interactive și sănătoase.

„Suntem foarte recunoscători echipei lui Ilan Șor pentru inaugurarea acestui complex sportiv și în special a parcului, care a devenit o gură de aer pentru noi. Acum avem un loc unde copiii noștri pot să se joace și să practice sport în condiții moderne și sigure. Este un mare pas înainte pentru comunitatea noastră”, a spus o locuitoare.

„Complexul sportiv și zona de recreere este o adevărată binecuvântare pentru noi, locuitorii din sectorul Nistreana. Acum avem un loc unde putem să ne relaxăm și să ne bucurăm de activități sportive. Este minunat să vedem că cineva se implică în dezvoltarea comunității noastre”, a spus un tânăr.

„Sunt foarte încântat de construcția acestui complex sportiv. Acum avem un teren modern și bine echipat unde putem să ne jucăm fotbal sau baschet. Este un loc minunat pentru tinerii din zonă să-și petreacă timpul liber și să-și dezvolte abilitățile sportive”, a menționat un elev.

„Complexul sportiv și parcul acesta tânăr este un mare câștig pentru comunitatea noastră. Acum avem un loc unde copiii noștri pot să se distreze și să se dezvolte prin sport. Este un semn că cineva se preocupă de bunăstarea noastră și ne oferă oportunități de a ne îmbunătăți calitatea vieții”, menționează unul dintre locuitorii cartierului.

Încurajarea practicării sporturilor este unul dintre obiectivele echipei lui Ilan Șor. Din 2015 și până în prezent, la inițiativa Ilan Șor, au fost construite mai multe terenuri de sport moderne și multifuncționale în municipiul Orhei. Acestea corespund standardelor internaționale, materialele utilizate sunt de calitate superioară, în plus, sunt dotate cu sisteme de iluminare, fapt ce permite folosirea acestora și în timpul nopții. Terenurile sunt deschise pentru toți iubitorii de fotbal, dar și alte tipuri de sport. Ilan Șor și echipa sa au menționat de mai multe ori că dezvoltarea sportului și promovarea unui mod de viață activ se numără printre priorități.

Leave a Reply