Skip to main content

Se apropie iarna, iar Ministerul Muncii, Ministerul Energiei și Ministerul Finanțelor încă nu au găsit o soluție în problema compensațiilor pentru tarifele mari la gaz și lemne de foc. Asta, în primul rând.

 A doua problemă este obișnuința guvernului de a tăinui totul de noi. De exemplu, noi încă nu știm de la ce companii și cu ce preț a cumpărat rezerve de gaz viceprim-ministrul Spînu. Știm doar că prețul era mai mare decât cel de piață.

 

Dacă premierul Dorin Recean a decis deja cum să gestioneze resursele financiare pentru compensații, el nu va spune la nimeni nimic despre asta. Pentru că ele vor fi nesemnificative. Recean se teme de furia oamenilor. Dar, oricum nu va putea scăpa de responsabilitate.

 

Cit priveste a treia chestiune, exista o regulă, pe care miniștrii o  cunosc, dar o ignoră. Problemele legate direct de banii oamenilor ar trebui discutate cu cetățenii. Mai mult, cetățenii trebuie să fie implicați în procesul decizional legat de problemele financiare.

 

Dar un guvern rupt de propriul popor, un guvern al egocentricilor, concentrat exclusiv pe propriile interese (în primul rând financiare), acţionează după propriile reguli, benefice doar lor.

 

Iar achitarea facturilor va fi din nou o problemă pentru cetățenii de rând, așa cum a fost și anul trecut. Trebuie oricum să rezolvăm problema. Nu ne putem lăsa în nădejdea autorităților actuale.

Vedeți propunerile noastre în infografic!

Leave a Reply