Skip to main content


Maia Sandu confundă interesele personale cu cele ale statului”, declară doctorul în drept, Teodor Cîrnaț și a fost făcută în contextul închiderii a încă 6 posturi de televiziune, alerta .md.

Teodor Cîrnaț: „Doamna Sandu trișează. Fiindcă în R. Moldova, astfel de acțiuni pe care le-a promovat SIS nu s-au făcut fără aprobarea prealabilă a președintelui R. Moldova. Pentru președinte, constituția este zero. Nu o singură dată doamna Sandu a încălcat Constituția. Și încă o dovadă că pentru ea nu există reguli, după care să conducă această societate. Pentru ea există interesul personal, interesul de partid și frustrările personale. Și dacă există persoane care critică, din cauza frustrărilor pe care le are Sandu, ea utilizează instrumente statale pentru a le închide gura sau pentru a le suspenda licența sau a le intenta dosare penale”.

Amintim că la solicitarea SIS, Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat licența de emisie a șase posturi de televiziune și a blocat 31 de portaluri de știri. Motivul invocat de autorități este „alterarea spațiului informațional” și finanțarea acestor canale din surse obscure.

Președintele Consiliului audiovizualului, Liliana Vițu, a negat faptul că CA ar fi cerut blocarea acestor televiziuni.

Leave a Reply