Skip to main content

Marina Tauber, deputat ales pe listele Partidului ȘOR, a comentat unele declarații făcute de către Eugeniu Nichiforciuc, acesta fiind în prezent cercetat penal pentru tentativa de corupere a unor deputați comuniști din PCRM.

Pe Facebook, Marina Tauber a publicat o scurtă conversație pe care a avut-o cu deputatul Nigai Veaceslav, demonstrând astfel cât de insistent a fost deputatul comunist în încercarea de a stabili relații cu echipa Partidului ȘOR. Apelurile sale au fost respinse sau evitate în conformitate cu înțelegerile de colaborare cu echipa PCRM.

”Cu zâmbetul pe buze am citit câteva știri cu “declarațiile” lui Eugeniu Nichiforciuc. Eugeniu, îmi amintiți exact de Maia Grigorievna (Maia Sandu – n.r.). Același luptător cristalin împotriva corupției, ca și ea. Se pare că, se face simțită comunicarea frecventă! Dar nu vorbim despre asta acum”, a scris Tauber, deputat din echipa lui Ilan Șor.

”Domnul Nigai, presupun, v-a indus în eroare, sau conștient ați făcut-o. Pentru ca societatea să nu aibă dubii cu privire la aceasta, vă prezentăm screenshot-uri și dovezi cum acest deputat, insistent, a încercat să ne obțină încrederea și să ajungă în echipa noastră. De asemenea, a solicitat foarte mult o discuție cu Ilan Mironovici (Ilan Șor – n.r.). Dar, evident, la asta nu s-a ajuns. În legătură cu marele nostru respect față de Vladimir Nicolaevici Voronin, noi am exclus această discuție, mai ales că niciodată nu am analizat posibilitatea unei asemenea colaborări cu membrii echipei lui Voronin și ai PCRM”, a declarat Tauber despre presupusa conversație cu deputatul Nigai Veaceslav, negând astfel orice încercare de exercitare a unor presiuni sau interese asupra acestuia.

”Cu privire la toate chestiunile referitor la comuniști, avem un dialog foarte clar stabilit, în strictă conformitate cu sistemul lor intern. Eu am încercat să-i explic asta domnului Nigai și verbal, și ignorând apelurile lui, dar el nu a înțeles. Se pare, însă, că a găsit susținere în dumneavoastră, Eugeniu”, a mai punctat deputatul.

”Iar cu referire la colegii noștri din „Șansă”, despre care ați spus că au încălcat legea și au corupt alegătorii, dar și despre alte aberații, relatate presei, vă vom răspunde în felul următor: 1. Înțeleg că partidul dumneavoastră nou are nevoie de PR, și intenționați să o faceți pe seama lui Ilan Șor și a echipei noastre. Cu siguranță, nu sunteți nici primul, și nici ultimul doritor, care vrea să atragă atenția publicului în acest mod. 2. Partidul „Șansă” – un partid tânăr. Sunt colegii noștri. Noi îi susținem și îi vom apăra. În acest caz, dacă veți continua să induceți oamenii în eroare și să acuzați nefondat acest partid, mă tem că vom fi nevoiți să ieșim cu acuzații împotriva dumneavoastră. Dar deja nu cu declarații, dar cu dovezi! P.S. Din partea dumneavoastră este, în mod special, interesant să auzim afirmații de genul “alegeri corecte și libere”. Iar dacă presa a adăugat ceva suplimentar la relatările dumneavoastră, aveți posibilitatea să le corectați public!”, a încheiat deputatul Marina Tauber.

Amintim că deputat Nigai Veaceslav a părăsit PCRM și Fracțiunea BCS, apoi s-a alăturat Mișcării Respect Moldova, fondată de fostul deputat democrat, Eugeniu Nichiforciuc.

Leave a Reply