Skip to main content

Situație catastrofală la Bălți. Despre aceasta anunță pe pagina personală de Facebook vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber. Ca urmare a întâlnirilor cu bălțenii și analizei problemelor sociale, politiciana a constatat că populația în municipiul Bălți descrește semnificativ.

“Dacă e să analizăm statisticile, vedem că în acest an de studiu în Bălți sunt cu 313 elevi mai puțini. Câteva grădinițe și școli riscă să fie închise. În cel puțin patru clase nu sunt suficienți elevi, iar aceasta influențează finanțarea instituțiilor de studii”, a menționat Tauber.

Marina Tauber este îngrijorată și de numărul mare al bălțenilor care își abandonează disperați casele și pleacă în căutarea lucrului.

“Datele sunt groaznice. Populația îmbătrânește, iar tineretul nu înlocuiește generația în vârstă deoarece migrează. Ce va fi în Moldova peste 5-10 ani? Sate și orașe pustii cu câțiva zeci de pensionari? Oamenii, în special familiile tinere, evadează din Moldova, deoarece nu văd perspective”, a subliniat politiciana.

În opinia Marinei Tauber, politica criminală a guvernării PAS acutizează tendințele sociale negative, accelerând migrația și descreșterea ratei natalității.

“Această statistică este rezultatul „guvernării eficiente” de către protejații serviciilor de informații occidentale și partenerii acestora. Haosului creat de regimul Sandu-PAS și acoliții ei acutizează fenomenele sociale negative”, a precizat politiciana.

De asemenea, Tauber a constatat că listele electorale nu au fost actualizate, ceea ce ar putea crea premise propice pentru falsificarea rezultatelor alegerilor locale.

“În același timp, listele electorale din Moldova, și în special din Bălți, conțin încă date vechi. Mai simplu spus, suflete moarte. Cineva pregătește falsificarea în masă a alegerilor locale?”, a concluzionat vicepreședintele Partidului „ȘOR”

Leave a Reply