Skip to main content


Politicianul și filantropul Ilan Șor și-a concentrat atenția asupra scandalului de corupție în care a fost implicată șefa Comisiei Europene. Von der Leyen a stârnit interesul procuraturii UE, discreditându-se ca o figură onestă și imparțială, aflată în garda democrației europene.

„Un alt scandal se desfășoară sub ochii noștri în inima Europei „incoruptibile”. Prietena președintei Maia Sandu – șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen – a atras atenția procuraturii UE.

Printre acuzațiile aduse se numără abuzul de putere, corupția și conflictul de interese. Pare a fi o zi obișnuită a săptămânii pentru autoritățile moldovenești. Dar acest caz este unul mai mare: un contract de achiziționare a vaccinurilor americane Pfizer în valoare de zeci de miliarde de euro”, a declarat Șor.

El a menționat că în Uniunea Europeană, abuzul de putere se regăsește în cele mai înalte funcții. Iar UE este cea care a devenit principalul „furnizor” de personal pentru Moldova. „Și câți astfel de „experți” europeni a adus Sandu în țara noastră? Câte mini von der Leyen de la București stau în Banca Centrală și în Guvern? Escrocul von Hebel mai face oare evaluări ale justiției noastre?”. – a reamintit Ilan Șor.

Șor este sigur că aspirația de a adera la UE nu poate fi un scop în sine pentru țară. „Este timpul să gândim cu capul nostru și să nu ne lăsăm păcăliți de șmecheriile celor care vor să-și facă o viață confortabilă pe seama noastră în compania călduroasă a eurocorupției. Un lucru este bun: dacă justiția a ajuns la Ursula, va veni și rândul autorităților noastre corupte”, a spus Șor.

Leave a Reply