Skip to main content


❗️❗️❗️În rezultatul ultimilor analize, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene constată o deteriorare semnificativă a situației de securitate din Israel. În aceste condiții, ministerul emite alertă de călătorie și recomandă insistent cetățenilor moldoveni să evite orice călătorie în Israel. Situația se poate schimba rapid, iar regulile locale pot varia de la o zonă la alta, ne informează Alerta. Md.

MAEIE recomandă tuturor conaționalilor aflați deja în Israel să fie în contact cu Ambasada din Tel Aviv și să se informeze cu privire la situația locală și la ore actualizări privind siguranța. Se recomandă tuturor să se informeze din surse oficiale, să urmărească știrile locale și internaționale cu privire la evoluțiile recente din regiune, să verifice și să respecte ordonanțele autorităților locale și să respecte cu strictețe orice reguli sau recomandări emise de acestea.

Ministerul recomandă să fie menținut un canal de comunicare deschis cu rudele apropiate pentru a putea fi contactați în caz de urgență, să fie precauți și să pună prioritate pe siguranță în toate circumstanțele. Situația din Israel poate evolua rapid, iar călătoriile în această regiune pot implica riscuri semnificative în acest moment.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va continua să monitorizeze situația și va furniza actualizări și recomandări suplimentare, pe măsură ce informațiile devin disponibile.

Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau să facă uz de linia de urgență a Ministerului.

Leave a Reply