Skip to main content


Partidul Socialiștilor și Partidul Acțiune și Solidaritate s-au unit din nou. După ce Igor Dodon a făcut apel la unitate, Maia Sandu a și reacționat, astfel că PSRM și PAS au format coaliții în mai multe raioane. Declarația a fost făcută de către politicianul Ilan Șor.

„În țara noastră a fost creată o nouă coaliție PAS-PSRM. S-au unit în câteva raione. Există o înțelegere cu privire la 8 raioane, Glodeni, Criuleni și altele. Încă o dată, Dodon a demonstrat că este un mincinos. El a ieșit public și a zis că PSRM nu va face coaliții cu PAS, dar a mințit. Este în maniera sa”, spune Ilan Șor.

Politicianul susține că mai multe partide de opoziție au crezut că apelul lui Dodon la unitate este direcționat către ei, și nicidecum către Maia Sandu și guvernare.

„Noi, sincer, am râs mult. Toată opoziția a crezut că apelul a fost către ei, dar s-a adeverit că apelul a fost către Sandu. Se pare că a terminat rezervele pe care le-a furat furat în timpul președinției și a venit timpul să-și umple buzunarele. Sandu, sigur că a acceptat îndemnul. PAS-PSRM va conduce în circa 8 raioanelor. De aceea, este foarte trist că conducerea raioanelor va fi pe mâna nesimțiților”, a mai spus el.

Ilan Șor a menționat că Partidul Politic „Șansă” a fost scos din alegeri în urma unei înțelegeri dintre Igor Dodon și Maia Sandu, care ar fi pierdut lamentabil alegerile locale, întrucât formațiunea condusă de Alexei Lungu s-ar fi clasat pe primul loc.

„Noi înțelegem foarte bine că partidul „Șansă” a fost scos din alegeri conform unei înțelegeri tacite între Sandu și Dodon. Ei, amândoi, înțelegeau perfect că rezultatele alegerilor i-ar fi umilit pe Sandu și Dodon, pentru că Partidul „Șansă” ar fi obținut primul loc. Toți înțeleg asta perfect. PSRM ar fi obținut circa 11-12%, iar PAS mult mai puțin decât a obținut”, mai spune politicianul.

Menționăm că în spațiul public au apărut mai multe informații cu privire la alianțele pe care le face PSRM și PAS în teritoriu, împărțind între ei funcțiile de conducere.

Leave a Reply