Skip to main content


Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță confiscarea unui apartament din Chișinău, în dosarul a doi traficanți de droguri, condamnați în noiembrie 2022 la 12 și 5 ani închisoare, ne informează alerta.md.

La pronunțarea sentinței, bărbații aveau 31 și 23 de ani. Cei doi sunt din Nisporeni și Strășeni și și-au desfășurat activitatea ilegală în Chișinău, până la reținerea lor în noiembrie 2021 și plasarea în arest preventiv, la solicitarea procurorului PCCOCS. Aceștia primeau și puneau în vânzare droguri de tip PVP cristale albe sau roz, denumite „sare”, care pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului.

Deși avocații inculpaților au solicitat achitarea lor, Curtea de Apel Chișinău a menținut sentința de condamnare a celor doi, solicitată de procurori. Acum, apartamentul urmează să fie scos în vânzare, pentru încasarea de către stat a sumei de 800.000 lei pe care aceștia i-au primit pe conturi din vânzarea de droguri, apoi i-au cheltuit.

Leave a Reply