Skip to main content


Primarul municipiului Orhei, președintele grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului consultativ cu privire la vectorul politic al Republicii Moldova și păstrării statutului de neutralitate a țării, Pavel Verejanu, a anunțat că va contesta în judecată hotărârea ilegală a Comisiei Electorale Centrale (CEC). Decizia a fost luată după ce CEC a respins cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea organizării referendumului.

Pavel Verejanu susține  că CEC a manifestat o lipsă totală de respect față de lege și incompetență în procesul de analiză a acestei chestiuni. “Această putere capturată nici măcar nu a încercat să-și justifice acțiunile ilegale, inventând argumente false și încălcând normele legale, cu desconsiderare totală a legii. Acest organ electoral, din care fac parte adepții PAS, neglijează principiile suveranității, conform cărora voința poporului stă la baza puterii de stat. Asemenea acțiuni duc la uzurparea puterii în domeniul electoral, iar comisia este dispusă să recurgă la orice subterfugii și falsuri pentru a-și menține puterea autoritara”, a subliniat Pavel Verejanu în declarația sa.

Pavel Verejanu și grupul de inițiativă condus de el nu intenționează să se conformeze acestei nelegiuiri. Ei sunt hotărâți să conteste în instanță decizia CEC, și să demonstreze că puterea trebuie să aparțină poporului, care are dreptul să decidă viitorul țării prin referendum.

Leave a Reply