Skip to main content


Acuzații dure aduse de către ex-judecătorul CEDO, Stanislav Pavlovschi actualei guvernări. În contextul scandalului de la CSM, unde un membru a trecut prevetting-ul, chiar dacă este figurant într-un dosar penal, judecătorul consideră că anume acest fapt demonstrează că prin această numită reformă a justiției, puterea centrală urmărește să-și satisfacă propriile ambiții politice.

STANISLAV PAVLOVSCHI, ex-judecător CEDO: Omul care participă la așa exerciții, candidat, el din start nu cunoaște ce criterii vor fi aplicate. De la el se cereau informații despre averea din 10-15 ani în urmă, când nu exista această cerință. De unde el știa că peste 15 ani cineva o să ceară de la el un certificat sau un document privind proveniența unui sau altui bun. În privința unora s-au aplicat foarte rigid criteriile de selectare, dar în privința altor persoane se aplică alte criterii și acolo în general nu se verifică.

Pavlovschi a menționat că acțiuni dubioase ale guvernării se produc și în alte domenii, inclusiv legate de presă și activitatea formațiunilor politice de opoziție.

STANISLAV PAVLOVSCHI, ex-judecător CEDO: La noi posturile de televiziune se închid, partidele politice se percheziționează, documentele de la partidele politice se ridică, liderii partidelor politice se arestează, și așa mai departe. Dacă cineva crede că acestea sunt „vremuri bune” eu ași pune sub îndoială aceste informații.

Deocamdată, aceste declarații nu au fost comentate de către reprezentanții guvernării.

Amintim că pe 26 septembrie, după consultări publice la Parlament, Iulian Munteanu și-a depus cererea de demisie din funcția de membru a CSM, după ce s-a aflat că acesta ar figura într-un dosar penal, deschis în 2018. Cu toate astea, el a reușit să treacă comisia prevetting.

În ceea ce privește închiderea posturilor TV, Pavlovschi se referă la suspendarea licenței pentru 6 posturi de televiziune din 19 decembrie 2022. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale și este valabilă pentru perioada Stării de Urgență.

Iar în ceea ce privește perchezițiile și preluarea documentelor de la sediile Partidelor Politice, ex-judecătorul CEDO se referă la acțiuni operate de CNA și PA, în mai multe dosare care ar viza „finanțarea ilegală” a unor formațiuni politice, cum ar fi Partidul „ȘOR”, declarat recent neconstituțional, partidul Renașterii, partidul LOC și alte formațiuni de opoziție.

În privința tuturor acestor acțiuni, cei vizați s-au adresat atât în instanțele naționale cât și cele internaționale, contestând deciziile actualei guvernări.

 

 

Leave a Reply