Skip to main content


Partidul „Renaștere” critică decizia Maiei Sandu de a crește investițiile în domeniul apărării și securității naționale, precum și cea de retragere a trupelor rusești din regiunea Transnistreană. Într-o notă pe canalul de Telegram, reprezentanții formațiunii politice au declarat că în consecință, Moldova și-ar putea pierde suveranitatea și statutul de neutralitate, ne informează Tv6.md.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a calificat astăzi SUA drept un partener-cheie al republicii, a declarat că este necesară creșterea investițiilor în domeniul apărării și securității naționale, precum și retragerea trupelor rusești din Transnistria. La ce poate duce acest lucru? În primul rând, o astfel de decizie îi va lovi inevitabil pe cetățenii noștri, care au devenit ostatici ai ambițiilor politice ale actualei guvernări și material consumabil pentru atingerea obiectivelor altor țări. În al doilea rând, Moldova va primi noi obligații, își va pierde suveranitatea și statutul de neutralitate, precum și posibilitatea de a atrage investiții din Turcia, China și Rusia.

În plus, Moldova ar putea fi implicată într-un conflict în Europa. Ce vom primi în schimb? O stea pe steag? Cetățenii noștri vor fi trimiși să lupte pentru interesele Bruxelles-ului și Washington-ului în stepele ucrainene sau în orice alt punct fierbinte de pe hartă, unde interesele Occidentului vor fi amenințate. Pentru ei, Moldova este doar un proiect antirusesc. Odată cu războiul din Ucraina, țările occidentale sunt gata să “sprijine” guvernul de la Chișinău în schimbul loialității și presiunii asupra Kremlinului. Ca urmare, PAS este obligat să ridice constant retorica împotriva Moscovei pentru a-și menține interesul la Washington și Bruxelles.

Atâta timp cât PAS servește interesele Occidentului, pierdem nu numai timp pentru recuperarea economică, ci și oameni care părăsesc rapid patria”, se arată în comunicatul partidului „Renaștere”.

Deocamdată, aparatul prezidențial nu a reacționat la aceste declarații.

Leave a Reply