Skip to main content


Toți elevii și profesorii liceului teoretic „Natalia Gheorghiu” din Capitală au fost evacuați, în dimineața zilei de 22 mai, după ce o persoană necunoscută a anunțat că instituția ar fi minată.

Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a declarat pentru Realitatea.md că oamenii legii au fost sesizați în jurul orei 08:50, prin intermediul serviciului unic 112, precum că într-un liceu din sectorul Rîșcani este amplasat un obiect explozibil.

La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate, elevii și profesorii au fost evacuați, iar zona a fost încercuită.

„În urma verificării clădirii de către specialiștii din cadrul serviciului „bombteh”, obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate. Pe caz a fost inițiat un proces penal, iar ofițerii de investigație întreprind toate măsurile pentru a identifica persoana”, a precizat ofițerul de presă.

Circumstantele se stabilesc, iar conform legislației, individul care a făcut apelul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Leave a Reply