Skip to main content


Echipa lui Ilan Șor depune eforturi zilnice ca locuitorii din municipiul Orhei să ducă o viață de calitate și să se bucure din plin, având grijă de fiecare drum și de fiecare curte din oraș. Bucuria a ajuns și la oamenii care locuiesc pe strada Ion Iachir 29, unde a fost renovată curtea blocului, au fost instalate bănci, coșuri pentru gunoi și iluminat. Într-un termen foarte scurt, curtea a avut parte de o schimbare radicală.

Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a declarat în cadrul evenimentului de inaugurare că grija echipei lui Ilan Șor și a primăriei s-a manifestat mereu prin fapte concrete.

„Dragi locuitori ai sectorului Nordic, ați văzut că proiectele frumoase au venit în municipiu odată cu Ilan Șor.  Am început cu drumurile principale, apoi cu cele secundare, iar, acum câțiva ani, am demarat proiectul de renovare a curților. Mă bucur că toate curțile din sectorul nordic au fost reparate, au apărut noi locuri de parcare, zone pentru uscat rufele, bănci, mese și iluminat”, a declarat Verejanu.

El a dat asigurări că echipa lui Ilan Șor va continua implementarea proiectelor extraordinare pentru municipiul Orhei și a îndemnat oamenii să păstreze ceea ce a fost realizat pentru ei.

Primarul de onoare al municipiului Orhei Ilan Șor a declarat că Orheiul a devenit un adevărat exemplu pentru întreaga țară.  \
„Eu sunt foarte fericit că, astăzi, deschidem încă o curte reparată. Mereu am spus că într-o curte sunt cultivate primele relații de prietenie, aici iau naștere amintiri de neuitat, acesta este locul unde se adună toți vecinii împreună. Sunt foarte fericit că acest proiect implementat se bucură de succes. Mulțumesc tuturor celor care contribuie la implementarea lui, de altfel, unul foarte important pentru noi toți”, a menționat Ilan Șor.

Locuitorii sunt extrem de încântați că au posibilitatea să se adune într-o curte modernizată.

„Sunt foarte bucuroasă că acest proiect extraordinar a fost realizat în curtea noastră. Au promis, și au făcut! Eram sigură că totul va fi la cel mai înalt nivel. Trăim într-un oraș de vis, condus de oameni minunați. Mulțumim domnului Ilan Șor, e mândria noastră”, a spus o locuitoare a blocului.

„De când domnul Șor și echipa lui au venit aici, în Orhei totul s-a schimbat. Și nimeni nu a cerut bani de la noi, dar totul a fost făcut la nivel, rapid și frumos. Uitați-vă: locuri de parcare, bănci, urne, totul gospodărește”, a spus un bărbat.

„Mă bucur că locuiesc în Orhei și pe această stradă. Noi avem drum reparat, avem curte renovată, și eu sunt fericită. Mulțumim domnului Șor și echipei sale. E mai frumos decât în Capitală”, a spus o femeie.

Din 1 ianuarie, în Orhei nu va mai exista nicio curte de bloc veche – singurul oraș din Republica Moldova care a obținut o asemenea performanță. De asemenea, și la capitolul infrastructurii rutiere, Orheiul deține întâietatea în țară. Drumurile principale și secundare din oraș au fost reabilitate total în proporție de 90 la sută.

Un proiect similar de renovare a curților a fost lansat și în orașul Taraclia, unde modelul Orheiului a fost salutat de către oameni, și se lucrează activ pentru implementarea lui.

Totodată, menționăm că deputatul Marina Tauber s-a adresat primarului ales al municipiului Bălți, Alexandru Petkov, cu propunerea de implementa un proiect similar și în Capitala de Nord a țării, astfel încât oamenii să se simtă confortabil și în siguranță atunci când ies din casă.

Leave a Reply