Skip to main content


Echipa lui Ilan Șor continuă să aducă progresul în sate și să conecteze oamenii. Alava din raionul Ștefan-Vodă este una dintre aceste localități, care a primit o șansă pentru dezvoltare și pentru un viitor mai bun. Și asta datorită noului drum, construit cu suportul omului de afaceri și filantropului Ilan Șor, care  îmbunătățește considerabil accesibilitatea și  creează confort pentru săteni.

Vorbim despre strada Molodiojnaia, pe care o parcurg, în fiecare zi, sute de persoane, pentru a ajunge la muncă, la școală și grădiniță, la primărie și la punctul medical. Aceasta a fost reconstruită și asfaltată pe o lungime de aproape 400 de metri și o lățime de 4 metri.

Ceremonia de inaugurare a reunit oficiali locali și localnici, care au sărbătorit începutul unei noi etape frumoase din viața satului. A fost o sărbătoare dedicată nu doar unui proiect reușit, dar și aspirațiilor cu privire la un viitor cu mai multe oportunități pentru săteni. Cu acest prilej, Ilan Șor a transmis un mesaj de încurajare localnicilor.

„Astăzi, nu este vorba doar despre finalizarea unui drum bun, dar și despre noi oportunități de dezvoltare și îmbunătățirea conexiunii dintre Alava și localitățile învecinate. Acest drum este o dovadă a hotărârii și muncii asidue a echipei noastre. Este o confirmare a faptului că prin unitate și a viziunii comune orice schimbare pozitivă este posibilă”, a menționat Ilan Șor.

Călătoria spre acest drum modern și confortabil a durat 30 de ani. Au existat multe promisiuni și declarații înflăcărate din partea fostelor administrații locale, care, din păcate, niciodată nu au fost însoțite de fapte reale. Echipa lui Ilan Șor  a fost singura care și-a îndeplinit angajamentul față de săteni.

“Strada Molodiojnaia este foarte importantă pentru noi. Ultima dată a fost reparată în anii 90. Am așteptat mult această zi. Deja ne pierdusem speranța. Mulți promiteau să-l repare, apoi când trebuiau să se apuce de lucru, apăreau mereu probleme. Ne-a luat prin surprindere acest proiect – a fost realizat repede și calitativ. Mulțumim lui Ilan Șor pentru că nu a ignorat problema noastră, și ne-a oferit suportul necesar”, a spus primarul Veaceslav Sivac.

Deputata Reghina Apostolova i-a felicitat pe săteni cu ocazia inaugurării drumului, și a reiterat că echipa lui Ilan Șor va continua să facă fapte bune în Alava.

“Nu vom rămâne indiferenți față de necesitățile localității. Cunoaștem că aveți nevoie de un iluminat stradal modern, aveți nevoie să dotați grădinița, iar echipa noastră vă va oferi în continuare suportul necesar în acest scop. Rămânem alături de Dumneavoastră, chiar și în acest condiții dure de activitate, pe care ni le-a creat regimul Sandu-PAS. Dar, cu toate acestea, nu ne vor împiedica să facem fapte bune pentru oameni!”, a menționat deputata.

Iar Dinu Țurcanu, reprezentantul echipei lui Ilan Șor, și-a exprimat recunoștința față de săteni pentru susținere, menționând că “doar uniți vor reuși să dezvolte satul”.

“Totul a pornit de la încrederea în echipa noastră. Ne-ați susținut și ați crezut în noi. Asta ne-a motivat și ne-a dat forțe ca să găsim soluții pentru problema Dumneavoastră. Așa vom face și în continuare, atâta timp cât vom rămâne uniți, nimic nu ne va împiedica să continuăm dezvoltarea satului și să construim pentru tineri un viitor prosper”, a subliniat Dinu Țurcanu

Și micii antreprenori din Alava au așteptat cu nerăbdare renovarea și inaugurarea străzii.

„Evident, va avea un impact pozitiv și asupra activității noastre. Strada este mult mai accesibilă, iar datorită acestui fapt va reduce timpul de deplasare, și va facilita fluxul de bunuri către localnici și spre satele vecine. Fără îndoială, pe termen de lungă durată, drumul modern va stimula creșterea economică și va atrage investiții în sat”, a spus un grup de antreprenori.

Fericiți sunt și localnicii – chinul pentru ei s-a terminat!

“Ne putem deplasa rapid și confortabil. Dar și arată bine – totuși Molodiojnaia se află în centrul satului, este o carte de vizită pentru noi”, a spus un sătean.

„E ușor pentru copii, pentru bătrâni să meargă pe acest drum. Carosabilul neted face traficul mult mai sigur atât pentru pietoni, cât și pentru șoferi”, a opinat o localnică.

Satul Alava nu este singurul, din afara raionului Orhei, unde echipa lui Ilan Șor a ajuns cu proiecte de infrastructură și sociale utile pentru oameni. În ultimii ani, omul de afaceri a susținut sute de primari, din diferite localități și raioane, care i-au cerut ajutorul și au avut încredere în echipa lui. Și asta va continua să o facă, în ciuda obstacolelor create de regimul antidemocratic Sandu-PAS. pentru că bunăstarea oamenilor și prosperitatea satelor sunt în topul priorităților lui Ilan Șor.

Leave a Reply