Skip to main content

O fetiță de doi ani a căzut de pe lejancă în cratița plină cu apă fierbinte care era pe plită, în timp ce se juca cu frații mai mari. Când s-a produs tragedia, mama se afla în curtea casei întinzând rufe pe culme. Tragedia s-a întâmplat în satul Tarasova din raionul Rezina pe 11 decembrie curent.

Potrivit șefului Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei Rezina, Artin Boris, mama fetiței este singură având la întreținere trei copii, fiind cu grad de dizabilitate accentuată.

„Fetița s-a ales cu arsuri mari, pe partea stângă a corpului. Mama a încercat să-i acorde primul ajutor medical, refuzând să cheme ambulanța. Pe 12 decembrie fetița a decedat. Mama a solicitat ajutorul unor vecini care au chemat ambulanța. Conform legii 140 art. 4, a fost luată decizia ca cei doi copii să fie plasați de urgență la Centrul de plasament temporar al copiilor din satul Pripiceni-Răzeși”, a relatat Artin Boris pentru presa locală.

Administrația Spitalului raional Rezina a confirmat ulterior, pentru aceeași sursă, că „corpul neînsuflețit al fetiței a fost dus direct la secția de morfologie, unde medicul legist examinează cazul”.

Elena Băetrău, ofițerul de presă din cadrul IP Rezina, a declarat că poliția a fost anunțată pe data de 12 decembrie. Pe acest caz s-a pornit un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Deocamdată nu a putut să ne ofere mai multe detalii.

Despre aceasta relateaza plusmedia.md.

Leave a Reply