Skip to main content

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, România, efectuează cercetări pentru „încredinţarea conducerii unui ansamblu auto, cu bună ştiință, unui bărbat care nu deţinea permis de conducere corespunzător”. Învestigațiile vizează doi cetățeni din Republica Moldova, opriți pe DN26 din România , ne informeaza Tv6.md.

În data de 27 august a.c., în jurul orei 23.55, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iași, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DN 26, pe raza localităţii Ijdileni – județul Galați, a efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un microbuz ce tracta o rulotă, ambele înmatriculate în România, condus de un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 46 de ani.

Bărbatul era însoțit de proprietarul ansamblului auto, un conational în vârstă de 42 de ani.

„Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile din Republica Moldova, valabil pentru categoriile B1, B, dar nu și pentru categoria BE, necesară conducerii ansamblului rutier respectiv.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului respectiv și încredinţarea cu bună ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere”, se arată într-un comunicat emis de ITPF Iași.

Leave a Reply