Skip to main content

Deputatul și omul de încredere al lui Ilan Șor, Marina Tauber, a salutat demersul noii fracțiuni majoritare din Consiliul municipal Orhei, reprezentată de formațiunea politică „Forța pentru Alternativa și Salvarea Moldovei” (FASM), care a fost susținută de echipa lui Ilan Șor în cadrul alegerilor locale. Ea a spus că la ședința de luni, 11 decembrie, aceasta a demonstrat profesionalism și solidaritate față de tradițiile perpetuate de echipa lui Ilan Șor de mulți ani.

„Una dintre tradițiile echipei noastre – organizarea reuniunii fracțiunii înainte de ședințele comisiilor și ale Consiliului propriu-zis. Mă bucur că această tradiție a fost continuată de actuala fracțiune majoritară în Consiliul municipal Orhei – echipa “Partidului politic Forța pentru Alternativa și Salvarea Moldovei”, care a fost susținută de Ilan Șor în alegerile locale, din motive bine cunoscute”, a declarat Marina Tauber.

Deputatul i-a asigurat pe consilieri că vor beneficia în continuare de sprijinul lui Ilan Șor, care este incontestabil, și va fi acordat pe toată durata mandatului consilierilor municipali din Orhei, aleși pe listele “Partidului Forța pentru Alternativă și Salvarea Moldovei”.

„Aceasta a fost demonstrat încă o dată ieri, în cadrul ședinței comune cu fracțiunea, unde, alături de consilierii municipali și managerii întreprinderilor municipale, am fost prezentă, alături de domnul președinte Ilan Șor, doamna primar al municipiului Orhei, Tatiana Cociu, fostul viceprimar Alexei Lungu, viceprimarii Valerian Cristea, Cristina Cojocari și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu”, a adăugat ea.

Printre subiectele importante discutate în cadrul ședinței s-au regăsit intenția de a păstra compensațiile pentru tarifele la apă și canalizare, precum și alte probleme sociale importante pentru populație.

„În plus, am discutat despre păstrarea taxelor locale la același nivel, fără a le majora. Considerăm aceasta cu atât mai important și principial, având în vedere sezonul rece, când atât cetățenii de rând, cât și agenții economici suportă costuri enorme, nu în ultimul rând datorită autorităților PAS și aliaților lor loiali. Totodată, am discutat ce ajutor am putea oferi persoanelor care au nevoie de o atenție deosebită din partea noastră. Astfel, am decis să acordăm asistență materială pensionarilor și persoanelor cu dizabilități. În același timp, am luat decizia de a anula taxa pentru copii în grădinițe”, a subliniat deputatul.

Marina Tauber a salutat decizia consilierilor, aleși pe listele formațiunii politice FASM, anunțată în cadrul fracțiunii, care și-au exprimat intenția de a urma exemplul echipei conduse de Ilan Șor și de a renunța la indemnizațiile consilierilor, „pentru a demonstra încă o dată că adevăratul scop de a candida a fost dorința de a contribui la viața comunității, dar nu de a se îmbogăți în detrimentul bugetului local”.

„O altă decizie importantă luată de echipa de consilieri, și anunțată deja la ultima ședință a Consiliului, a fost crearea fracțiunii „Pentru Orhei” – prima denumire a echipei de consilieri municipali din perioada când primarul Orheiului era chiar domnul președinte Ilan Șor! Salutăm, de asemenea, decizia echipei de consilieri municipali de a denumi fracțiunea majoritară „Pentru Orhei”, subliniind, încă o dată, decizia incontestabilă și bine gândită a fracțiunii majoritare de a păstra cursul echipei președintelui Ilan Șor, și de a continua proiectele excelente, inițiate și susținute de Ilan Șor și de echipa Partidului Politic ȘOR”.

Deputatul le-a urat succese consilierilor municipali din fracțiunea „Pentru Orhei”, exprimându-și speranța că toate inițiativele bune vor fi susținute de locuitorii orașului Orhei.

Leave a Reply