Skip to main content

Deputatul Marina Tauber, omul de încredere a lui Ilan Șor, a expediat o scrisoare oficială Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Energiei, precum și companiei S.A. Energocom cu solicitarea de a reacționa la posibilitatea de a achiționa gaz pentru cetățenii Republicii Moldova la un preț de 137 de dolar pentru mia de metri cubi, ceea ce ar însemna că cetățenii vor putea plăti un tarif de doar 10 lei pentru un metru cub.

„Ținând cont de faptul că nu am primit niciun apel de la reprezentanții S. A. Energocom, am trimis o scrisoare oficială Guvernului, Ministerului Energiei și S. A. Energocom cu privire la furnizarea de gaze către Republica Moldova la prețul de doar 137 de dolari pentru mia de metri cubi, ceea ce ne va permite să reducem tariful la prețul de 10 lei”, a menționat deputatul pe o rețea de socializare.

Mariana Tauber a amintit că această decizie a fost luată în urma unor negocieri îndelungate purtate de Ilan Șor cu un furnizor de încredere, care este gata să semneze un contract cu partea moldovenească.

„Acest gaz este deja stocat în rețeaua de transport a UE și va fi suficient pentru a asigura alimentarea neîntreruptă a cetățenilor pe o perioadă de patru luni”, a mai spus Marina Tuber.

În acest context, deputatul a îndemnat repetat instituțiile responsabile să o contacteze pentru a stabili toate detaliile și și-a exprimat încrederea că guvernarea va pune în prim plan interesul național și nu de partid.

„În calitate de reprezentant de încredere al lui Ilan Șor, am lăsat toate informațiile de contact pentru a media această chestiune în beneficiul consumatorilor. Sper ca autoritățile și S. A. Energocom să demonstreze că interesele cetățenilor prevalează și să ia această decizie atât de necesară oamenilor”, a mai adăugat ea.

Acum câteva zile, politicianul și filantropul Ilan Șor a anunțat că întreaga Republică Moldova ar putea beneficia de gaz la un preț de 10 lei per metru cub. Acest lucru a devenit posibil după ce mai bine de trei săptămâni, politicianul a purtat discuții cu un furnizor european, care e gata să livreze gaz la un preț de 137 de dolari pentru mia de metri cubi și a propus companiei Energocom să semneze un contact în acest sens cu compania furnizoare.

Ilan Șor menționează că a găsit o soluție și pentru ca Energocom să poată beneficia de combustibil albastru la un preț de 137 de dolari, ceea ce ar însemna un preț de circa 10 lei pentru întreaga țară.  Totodată, el a menționat că nu așteaptă mulțumiri de la Energocom, dar acțiuni concrete în vederea asigurării populației cu gaz la un preț avantajos.

În luna decembrie, prețul gazului procurat de către Moldovagaz de la Gazprom va fi de 831,04 de dolari pentru mia de metri cubi.

 

Leave a Reply