Skip to main content

Serviciile de salinoterapie au devenit disponibile pentru locuitorii din raionul Rezina, odată cu lansarea unei afaceri susținută financiar de Uniunea Europeană. Despre reușita acestui proiect s-a vorbit ieri în cadrul campaniei de informare „UE pentru Moldova Rurală”, informează Moldpres.md, citat de Telegraph.md 

Antreprenoarea Irina Bordian a intrat în lumea afacerilor în anul 2018, după ce i-a venit ideea să amenajeze o mică salină acasă. Mai târziu, au urmat vizite de studiu la mai multe saline din afara țării, unde a cercetat beneficiile acestui business, după care a decis să ofere un spațiu de tratament pentru locuitorii din zonă.

Femeia a reușit să obțină un grant în valoare de 139 de mii de lei prin programul Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) „Femei în afaceri”. Acesta a fost lansat în anul 2016, finanțat din bugetul de stat și cofinanțat din fondurile Uniunii Europene prin proiectul „Suport pentru IMM-uri în zonele rurale”.

Fără o experiență, am studiat foarte mult domeniul, am făcut un business-plan, l-am depus și apoi am aflat rezultatul pozitiv. Astăzi, avem o afacere în creștere”, spune Bordian.

Peste două sute de persoane au beneficiat până în prezent de serviciile de tratament la salina din orașul Rezina.

Una din prioritățile suportului oferite de UE pentru Republica Moldova în zonele rurale este dezvoltarea antreprenoriatului rural de succes, prin susținerea sectorului IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în zonele rurale. Prin intermediul acestui proiect, finanțat de Uniunea Europeana și bugetul de stat, implementat de ODIMM, este oferit suport pentru dezvoltarea micilor afaceri, în special în zonele rurale.

Leave a Reply