Skip to main content

Cinci persoane au fost evacuate de pompieri dintr-un bloc de locuit în urma unui incendiu. Cazul a fost înregistrat în seara zilei de 5 decembrie 2023 în orașul Briceni, apelul fiind recepționat de la Serviciul 112 la ora 22:28.

Potrivit informațiilor un apartament dintr-un bloc de locuit cu 4 nivele a fost cuprins de foc. La fața locului, pentru lichidarea arderii au intervenit pompierii Unității salvatori și pompieri Briceni, care ajunși au stabilit că incendiul a afectat apartamentul de la etajul trei, iar scara blocului era inundată cu fum dens.
În timpul intervenției, angajații IGSU au evacuat din apartamentele vecine 5 persoane, dintre care doi minori pentru evitarea intoxicării acestora cu produsele de ardere.

Focul a fost localizat către ora 22:47, iar incendiul fiind lichidat complet la ora 23:10.

În urma incendiului flăcările au distrus bunurile materiale din interiorul a două camere a apartamentului afectat cu suprafața totală de 50 m2.

Totodată pompierii, au evacuat din scara blocului proprietarul apartamentului. Bărbatul în vârstă de 62 de ani a primit intoxicație cu monoxid de carbon și a suferit arsuri de gradul II, fiind predat către SAMU și transportat la spitalul raional Briceni în stare gravă.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.

Leave a Reply