Skip to main content

Raionul Rîșcani va fi condus, în continuare, de un președinte socialist. Vladimir Mizdrenco îl va înlocui pe Vasile Secrieru, cel care, până nu demult a ocupat acest fotoliu. Mizdrenco a fost ales astăzi cu votul a 18 consilieri, 14 din partea PSRM, 2- PCRM, 1-PDCM și un consilier independent.

Pentru funcția de președinte de raion a fost propusă și candidatura Dorinei Cheptenaru, susținută de 14 consilieri PAS, PSDE și PN.

Despre Vladimir Mizdrenco s-a scris de mai multe ori în presă. În septembrie, 2020, împreună cu președintele de atunci – Vasile Secrieru, a inaugura festiv un bloc sanitar din incinta gimnaziului din Hiliuți, Rîșcani. Fotografia cu tăierea panglicii a devenit virală pe internet. În imagine apar doi elevi care țin o panglica, în timp ce deputatul, președintele raionului, primarul și directoarea instituției de învățământ se fotografiază. Gestul a fost criticat dur pe rețelele de socializare.

Vladimir Mizdrenco a fost deputat PSRM în Parlamentul R. Moldova. Tot în 2020, acesta a fost testat pozitiv la COVID-19 și a ajuns în gura presei pentru neglijarea măsurilor pandemice. 

Transmite nordnews.md.

Leave a Reply