Skip to main content

Ilan Șor a publicat pe social media o listă a “oamenilor buni” din conducerea PAS cu trecut penal. Printre ei, sunt prim-ministrul, Dorin Recean, și consilierul Maiei Sandu, Veaceslav Negruța.

Primul în lista lui Ilan Șor este Alexandru Catan, șeful organizației PAS din Căușeni și directorul întreprinderii vinicole Mileștii – Mici, care este cercetat într-un dosar penal de contrabandă cu alcool. Acesta este urmat de deputatul PAS Boris Marcoci, expert în scheme de corupție pe bani publici.

„El câștigă milioane din schemele de corupție din contractele guvernamentale, prin intermediul afacerii sale din domeniul construcției”, a menționat Șor.

Următorul personaj, consilierul Maiei Sandu Veaceslav Negruța, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

“A cauzat un prejudiciu bugetului de stat de 400.000 euro”, a spus politicianul.

Încă un „om bun” din echipa Maiei Sandu – Nata Albot, cea care urma să fie învestită în funcția de ministră a Culturii, dacă nu ieșea la iveală scandalul cu drogurile.

„Candidatul PAS la alegerile parlamentare din 2021, Nata Albot, a fost prinsă în Aeroport cu droguri. Pe acest fapt, a fost deschis un dosar penal pentru contrabandă”, a amintit Ilan Șor.

Referitor la premierul Dorin Recean, Ilan Șor a subliniat că a fost cercetat penal pentru abuz de putere și depășirea atribuțiilor de serviciu, în perioada în care a deținut funcția de ministru al Afacerilor Interne. Politicianul a precizat că dosarul a fost închis, când a venit la putere Maia Sandu.

“Toți acești oameni “nu fură”, “nu încalcă legea”. Maia Sandu este un luptător feroce împotriva corupției. Cum se spune, dacă pe cușca unui elefant scrie bivol, nu credeți ochilor”, a concluzionat Ilan Șor.

 

Leave a Reply