Skip to main content


Ilan Șor a dezvăluit întregul context al activităților și declarațiilor politice ale fostului președinte Igor Dodon, și, actualmente, liderul PSRM, care, potrivit omului de afaceri, și-a construit întreaga carieră pe meschinărie și trădare și este identificat ca o persoană cu „responsabilitate socială redusă”.

„Dodon a intrat în politică în 2010, trădându-l pe Voronin. El umbla și aduna bani de peste tot din Chișinău, inclusiv de la mine, pentru a-și crea proiectul politic. După prima trădare, a intrat în sub protecția lui Vlad Filat, a luat câteva milioane de dolari de la acesta și a votat pentru Timofti, trădându-și întregul electorat ideologic. După care, acest om cu o responsabilitate socială ușoară, sau mai bine zis scăzută, a intrat sub aripa Partidului Democrat, unde a trăit foarte bine, dar în 2019 i-a trădat și pe ei. Apoi a făcut un fel de alianță cu Maia, dar, ce am văzut, a abandonat-o și pe ea, lăsând-o singură. Da, dragi prieteni, aceasta este toată ascensiunea lui politică – trădare după trădare, răutăți după răutăți”, a spus Ilan Șor.

Politicianul a subliniat că, în 2014, Igor Dodon și partidul său au reușit să ia 20 de mandate de deputat, doar pentru că Renato Usatîi a fost exclus din alegeri cu o zi înainte. Iar la alegerile prezidențiale, în 2016, Igor Dodon a devenit președinte doar pentru că Renato Usatîi și alți candidați l-au susținut, iar el, în mod tradițional, le-a „tras țeapă”.

„Dar când, în 2020, Dodon a rămas singur, față în față, cu alegerile prezidențiale reale, a zburat ca un placaj deasupra Parisului”. Deoarece, ca economist este zero, ca manager este zero, ca conducător este zero. Cu toții ne aducem bine aminte cum, atunci când a fost președinte, a canalizat toate fluxurile în buzunarul său, dar viața oamenilor nu s-a îmbunătățit”, a constatat politicianul.

Ilan Șor a subliniat că Dodon, după ce a pierdut alegerile prezidențiale din 2020 și a obținut mandate insuficiente la alegerile parlamentare, doar s-a prefăcut că trece în opoziție, iar, în realitate, s-a unit cu Maia Sandu. Politicianul a subliniat că Igor Dodon urmează acum instrucțiunile lui Sandu și încearcă prin orice mijloace să o destituie pe actuala guvernatoare a Găgăuziei.

„După cum vă amintiți cu toții, el a spus de pe ecranele televizoarelor că, dacă ar fi fost el cel care lua deciziile, ar fi mers la proteste și cu Șor, și cu oricine altcineva, de dragul de a o doborî pe Sandu. Dar imediat ce peștele a fost scos din cârlig, i-au spus „taci”, și el a stat acolo și a tăcut. Nu a protestat nicăieri, nu a ieșit. Pentru că e un laș. Nu s-a unit cu opoziția, ci cu Maia Sandu, și în toată țara face coaliții cu PAS, pe care întreaga opoziție adevărată îl consideră ratat, pervers și totalitarist. Dodon a suferit o înfrângere totală în Găgăuzia, nu candidatul său, dar el, pentru că oamenii s-au săturat de minciuni și au votat pentru speranță și un viitor. Astăzi, el aleargă prin toată Găgăuzia cu propuneri și amenințări de a-l destitui pe actualul bașcan prin orice mijloace. Numai că el a uitat un lucru simplu, oamenii știu că este un șmecher și nimeni nu-l mai crede”, a spus el.

Ilan Șor a spus că Igor Dodon a venit în politică doar pentru a se îmbogăți, iar întreg mediul de afaceri cunoaște cine este el.

„Dodon are foarte mulți bani, afaceri, nu în Moldova, desigur, de ce să-și asume riscuri… Totul poate fi mutat, așa cum a făcut el cu succes. Astăzi, în esență, Dodon, pentru a 149-a oară, trădează atât electoratul, poporul, cât și ideea. Pentru că ideea lui personală este aceeași – să fure cât mai mulți bani. Să știți că în timpul alegerilor oamenii de afaceri nu i-au dat bani lui Dodon. Nu doar pentru că le era frică de Sandu, dar pentru că știau că dacă îi dai lui Dodon 100 de dolari, el va pune 10 pentru alegeri și 90 în buzunar. El este un șobolan. Iată așa politician este el”, a subliniat omul de afaceri

Ilan Șor a declarat că este timpul să curățăm politica moldovenească de personaje precum Igor Dodon și Maia Sandu, cărora nu le pasă de poporul moldovean.

„Tot ceea ce face Dodon, el trădează, minte și își umple buzunarele. El „scuipă dintr-un clopot înalt” atât pe partidul său, pe electoratul de stânga, pe vectorul pro-rusesc și pe tot ce se întâmplă. Eu nu sunt politician… Eu sunt om de afaceri. Am intrat în această politică murdară pentru a schimba cu adevărat ceva și pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Și este timpul să aruncăm politicieni ca Dodon și Sandu la coșul de gunoi al istoriei, iar noi, dragi prieteni, o vom face”, a constatat Ilan Șor.

Leave a Reply