Skip to main content

Ilan Șor a criticat comportamentul distructiv al actualei guvernări, care planifică să interzică activitatea comercială în bază de patentă de întreprinzător, din 1 iulie. El a declarat că această decizie va falimenta comerțul cu amănuntul, lipsind cetățenii Republicii Moldova de ultima sursă de venit.
De asemenea, Ilan Șor a subliniat că acțiunile întreprinse de Sandu-PAS convin exclusiv rețelelor mari de supermarketuri, care nu sunt naționale și scot banii din țară, fără ca să contribuie la dezvoltarea economiei locale.

Politicianul i-a îndemnat pe cetățeni și antreprenorii care activează în bază de patentă să susțină protestul pașnic care va avea loc vineri, 30 iunie, ora 10:00, în fața Parlamentului Republicii Moldova.
De asemenea, a amintit că deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” au înregistrat, anterior, un proiect de lege care prevede prelungirea termenului de activitate comercială în baza patentei de întreprinzător până la sfârșitul anului 2025, și i-a îndemnat pe legislatori să-l adopte în timpul apropiat.

Leave a Reply