Skip to main content

 

Halterofila moldoveană Elena Erighina s-a clasat pe locul 7 la Campionatul Mondial din Arabia Saudită. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Comitetului național olimpic și sportiv din Republica Moldova, ne informeaza Tv6.md.

Halterofila din Republica Moldova a înregistrat rezultatul 107 kg la proba smuls și 128 kg la aruncat. Campioana mondială a devenit chinezoaica Liang Xiaomei, cu 281 kg la total.

Anterior, un alt participant al Moldovei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Marin Robu, a cucerit medalia de argint la proba smuls. Totodată, el a ocupat locul 9 la stilul aruncat, iar la total s-a clasat pe locul 6, cu 370 kg.

În aprilie 2023, halterofila moldoveană Elena Erighina a cucerit medalia de bronz la total în cadrul Campionatului European de la Erevan. De asemenea, ea a cucerit argintul la proba smuls ridicând 104 kg, iar la aruncat s-a clasat pe locul 4 cu rezultatul 130 kg. Atunci, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova precizau că victoria obținută de către sportivă este, totodată, și succesul antrenorilor lotului naţional de haltere: Sergiu Crețu și Maxim Cojocaru.

Leave a Reply