Skip to main content

Guvernarea continuă acțiunile de persecutare a rețelei de magazine sociale „Merișor”. După ce, la începutul anului, a interzis vânzarea în acestea a pâinii la prețul de un leu, pentru pensionari și alte categorii de nevoiași, regimul Maiei Sandu a recurs la acțiuni și mai brutale , ne informeaza Sinteza.org.

De câteva luni, prin presa aservită, autoritățile desfășoară o campanie murdară de calomniere a magazinelor sociale. În acest proces au fost antrenate structuri de stat, precum poliția, Serviciul Fiscal, Agenția pentru Siguranța Alimentelor,Agenția Națională de transport auto și Inspecția Muncii. Reprezentanții acestora, plătiți din bani publici, au primit ordinul de a închide, cu orice preț, magazinele din rețeaua „Merișor”.

Pentru a îndeplini acest ordin abuziv, instituțiile de control desfășoară zilnic verificări în magazinele sociale, în încercarea de a găsi motive câtuși de puțin întemeiate, pentru a le interzice activitatea. În paralel, jurnaliștii de curte ai Maiei Sandu umflă din aceste acțiuni o adevărată problemă națională. Astăzi, portalul deschide.md a publicat un articol tendențios, în care prezintă drept „încălcări flagrante” niște abateri minore, depistate în timpul zecilor de controale abuzive.

În acest context, administrația magazinelor sociale „Merișor” menționează că întreaga campanie împotriva rețelei noastre are loc la comanda guvernării, poartă un caracter abuziv și se bazează pe mistificare. Asta se poate vedea ușor chiar din datele oferite de poliție: lipsa autorizației sanitar-veterinare – 1 caz; lipsa certificatelor sanitar-veterinare – 1 caz; surplus de mijloace bănești în sertar – 1 caz; încălcarea programului de lucru – 2 cazuri etc. Toate acestea demonstrează că așa-zisele abateri grave au un caracter sporadic și răzleț și nu pot fi generalizate pentru întreaga rețea de magazine.

Pentru jurnaliștii care slujesc guvernarea, pentru structurile de control, dar mai ales pentru public, amintim că magazinele din rețeaua „Merișor” nu își desfășoară activitatea pentru a obține profit, așa cum este cazul marilor lanțuri cu vânzări de miliarde de lei. Scopul nostru este să oferim produse la preț mai mic decât în celelalte structuri comerciale. Pe lângă asta, oferim locuri de muncă unor nevoiași, precum veterani, pensionari și oameni cu dizabilități, de care statul a uitat cu desăvârșire. În acest context, le recomandăm tuturor celor implicați în campania de hărțuire a magazinelor „Merișor” să manifeste măcar jumătate din acest zel în cazul piețelor și altor magazine unde poți găsi atât produse alterate, cât și alte abateri grave.

Anunțăm, pe această cale, că am contestat 48 de abateri consemnate de poliție și inspectorii de control. De asemenea, denunțăm că, prin acțiunile abuzive, poliția a blocat activitatea a 17 magazine mobile, ANSA – opt, iar de mai bine de o lună autoritățile refuză să ofere autorizație pentru desfășurarea activității unui magazin social nou.

Leave a Reply