Skip to main content

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” continuă să boicoteze ședințele Parlamentului, în semn de protest față de abuzurile guvernării în raport cu opoziția parlamentară. Hotărârea Curții Constituționale (CC), emisă acum câteva zile, prin care partidul a fost declarat neconstituțional, reprezintă ultimul pas spre uzurparea puterii în stat de către actuala guvernare, care deține majoritatea parlamentară, și de președintele Maia Sandu. Decizia Curții este și un atac dur la adresa democrației Republicii Moldova și a statului de drept.

Considerăm că aflarea noastră în Parlament, alături de partidul proprezidențial, ne va face complici la procesul de uzurpare a puterii în stat, motiv pentru care fracțiunea Partidului „ȘOR” boicotează în continuare ședințele legislativului.

De aproape un an, fracțiunea Partidului „ȘOR” s-a disociat de comportamentul deputaților PAS, care dezonorează Parlamentul, una dintre cele mai importante instituții ale puterii centrale. Actele normative elaborate de majoritatea parlamentară sunt adoptate cu multiple abateri de la procedura legislativă, abuz constatat și de organizațiile neguvernamentale și experți independenți.

Reiterăm faptul că Partidul „ȘOR” și deputații formațiunii își vor continua activitatea, așa cum a fost și până în prezent, indiferent de decizia Curții Constituționale sau o altă hotărâre abuzivă a actualui regim. De asemenea, vom continua să lucrăm pentru oameni și să implementăm proiecte sociale și de infrastructură, pentru a le asigura locuitorilor satelor, comunelor și orașelor din Republica Moldova un trai decent. Totodată, formațiunea lui Ilan Șor va lupta, alături de popor, pentru eliberarea statului din captivitatea regimului dictatorial Sandu-PAS, dar și pentru apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

Leave a Reply