Skip to main content

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a fostului sportiv Ivan Șoltoianu pe trei capete de acuzare, pentru care riscă pedeapsa cu închisoarea de până la 20 de ani, ne informează Alerta.md.

De comun cu acesta, pe banca acuzaților au fost trimiși și alți doi bărbați. Cea mai recentă infracțiune comisă de acesta-l vizează pe un fost deținut, care-și ispășise pedeapsa cu fostul sportiv, în penitenciarul din Cricova, în 2019. Precum anunțaseră procurorii PCCOCS în august, acesta executase șantajul la comanda fostului partener de afaceri al deținutului șantajat, în domeniul parcărilor auto – trimis și el în judecată.

Mai exact, învinuitul a primit ilegal de la victimă circa 5.000.000 lei, co-autor al infracțiunii fiind liderul organizației criminale, așa-zisul hoț în lege, „Nicu Patron.”

Menționăm, anterior procurorii PCCOCS îl anunțaseră pe acesta în căutare. În fișierul de jos, este redată și înregistrarea discuției cu implicarea ambilor, care vizează amenințarea victimei din acest dosar.

Totodată, fostul sportiv a fost supus cercetării penale și pentru alte două infracțiuni de șantaj, una din ele fiind comisă la comanda celui de-al treilea învinuit, trimis și el pe banca acuzaților. Astfel, au fost pretinse ilegal sume de 150.000 euro, 500.000 euro sau semnarea unor acte financiare defavorabile victimei.

Dosarul penal a fost trimis de către procurorii PCCOCS spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, iar până la pronunțarea unei sentințe finale, cei trei beneficiază de prezumția nevinovăției.

Leave a Reply