Skip to main content

Serviciul Fiscal de Stat informează că, la data de 4 septembrie 2023, au intrat în vigoare modificările la compartimentul TVA și accize ce vizează magazinele de tip „duty-free”, efectuate prin Legea nr. 302/2022 pentru modificarea unor acte normative , ne informeaza Alerta.md.

Astfel, începând cu data de 4 septembrie anul curent, livrarea mărfurilor, plasarea și comercializarea acestora în magazinele “duty-free” vor fi impozitate cu TVA.

De asemenea, din data menționată, se impune cu accize: plasarea mărfurilor accizate în magazinele duty-free, livrarea mărfurilor pasibile accizelor de pe teritoriul vamal în magazinele duty-free, precum și comercializarea de către aceste magazine a mărfurilor supuse accizelor.

În context, mărfurile supuse accizelor, pasibile marcării cu “Timbru de acciz”, plasate în destinația vamală ”magazin duty-free” urmează a fi marcate obligatoriu.

La fel, prin modificările efectuate la cadrul normativ, a fost exclus dreptul la restituirea TVA și accizelor pentru livrările de mărfuri de pe teritoriul RM în adresa magazinelor duty-free, efectuate începând cu 4 septembrie 2023.

Leave a Reply