Skip to main content


Erorii în halate albe”, așa cum erau numiți în perioada pandemiei de COVID-19, au luat inițiativa unui nou protest masiv în fața Guvernului, unde își vor exprima nemulțumirea față de indiferența persistentă a Ministerului Sănătății, instituție condusă de către Ala Nemerenco, ne informează telegraph.md.

”În contextul în care Ministerul Sănătății continuă să ignore total poziția atât a colectivelor instituțiilor, cât și a sindicatelor, catedrelor clinice, dar și a unei bune părți a societății, colectivele Spitalului de Boli Infecțioase T. Ciorbă și Spitalului de Dermatologie Maladii Comunicabile anunță un nou protest pe data de 19 decembrie, la ora 15:30, în fața Guvernului. De data aceasta, îngerii în halate albe au lansat și un apel pe rețelele sociale către întreaga comunitate medicală.

Stimați prieteni de breaslă! Colegi de facultate, de grup și, evident, colegi de zi cu zi! Venim cu un apel public să fiți solidari cu noi, colectivele din cadrul Spitalului de Dermatologie Maladii Comunicabile și Spitalului de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”. Fiți alături de noi, pe data de 19 decembrie, la ora 15:30, în fața Guvernului, pentru a demonstra că comunitatea medicală este parte componentă a Țării noastre! Pentru a demonstra că și noi suntem factori decisivi în gestionarea sistemului medical”, este scris în anunțul privind protestul de astăzi.

n martie 2021, la un an de la începerea pandemiei de COVID-19, Ministerul Sănătății mulțumea medicilor pentru eforturile depuse în lupta cu această infecție care s-a răspândit în toată lumea. Atunci, medicii erau numiți „eroi în halate albe”, iar la IMSP SCBI „Toma Ciorbă” a fost internat primul pacient, acest spital fiind primul și principala instituție medicală antrenată în lupta cu infecția de COVID-19.

Amintim că săptămâna trecută, mai mulți medici au organizat un marș de protest până în fața Guvernului, însă oficialii nu au ieșit să discute cu aceștia despre proiectului Alei Nemerenco, ministru al Sănătății, despre comasarea unor spitale.

Leave a Reply