Skip to main content

Nouă, asfaltată și curată! Așa arată acum strada Trandafirilor din orașul Orhei după reabilitare. Aproape de necrezut pentru cei 95 de locuitori care domiciliază aici, după ce ani în șir au mers, la propriu, prin gropi. Calvarul începea în perioada rece a anului, când, din cauza precipitațiilor, strada se umplea de apă și noroi. “Fără cizme de cauciuc nu făceam față” – își amintesc localnicii.

Lucrările au fost efectuate pe o lungime de 278 metri și o lățime de 6 metri – rapid și calitativ. Realizarea proiectului a fost posibilă cu suportul Consiliului raional Orhei și al sponsorilor.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți vicepreședinții raionului Orhei, Marina Cravcenco și Victor Perțu. Tradițional, a intervenit online și președintele Partidului ȘOR, Ilan Șor, care i-a asigurat pe locuitorii străzii Trandafirilor de suportul echipei sale și le-a mulțumit pentru încredere.

“Am promis că vom transforma Orhei într-un oraș de vis, și asta facem. În fiecare zi întreprindem acțiuni concrete pentru a realiza această promisiune. Iar rezultatele sunt vizibile pentru toată lumea. În viitorul apropiat, nu va mai exista nicio stradă cu gropi, cu noroi și întunecată. Vă mulțumim pentru încredere și susținere!”, a spus Ilan Șor.

Vicepreședintele raionului Orhei, Marina Cravcenco, a reiterat că pentru echipa lui Ilan Șor confortul cetățenilor este o prioritate.

“Pe parcursul perioada 2015-2023 noi am mers cu una și aceeași poziție: Copiii să fie lângă noi, părinții să fie lângă noi și ca noi să putem să ne așezăm la o masă împreună, dar nu să vorbim cu ei pe telefon. Pentru asta modernizăm străzi, grădinițe, școli, parcuri – vrem ca toți orheienii – copii, tineri, adulți și bătrâni să se simtă confortabil și în siguranță”, a menționat Marina Cravcenco.

Vicepreședintele raionului, Victor Perțu, a apreciat calitatea lucrărilor realizate.

“E de nerecunoscut această stradă – netedă, cu trotuare și iluminată. Totul este calitativ făcut și frumos. Mă bucur că am reușit să creăm confort oamenilor”, a remarcat Victor Perțu.

Aspectul modern al străzii Trandafirilor i-a bucurat pe locuitori.

“ Erau gropi peste tot, era un chin pentru copii să ajungă la școală sau grădiniță. Mulțumim echipei lui Ilan Șor pentru implicare”.

“Suntem fericiți că strada arată frumos și îngrijit. Am trăit un calvar, în toți acești ani. Nici nu vreau să-mi amintesc cum era”.

Peste 90 la sută din infrastructura orașului Orhei a fost modernizată începând cu anul 2015, când administrarea raionului Orhei a fost preluată de echipa lui Ilan Șor.

Leave a Reply