Skip to main content


32 de ani au așteptat locuitorii comunei Cuhnești cel mai important proiect de infrastructură pentru localitatea lor. Este vorba de sistemul de iluminat, despre care spun că le va schimba viața. Echipa lui Ilan Șor a inițiat lucrările ce prevăd instalarea a 22 de kilometri de cablu și peste 1.000 de leduri. Este unul dintre cele mai mari proiecte realizate în raionul Glodeni.

Vicepreședintele Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber, a declarat lucrările de iluminat în Comuna Cuhnești au fost lansate la inițiativa președintelui formațiunii, Ilan Șor.

„Din ceea ce am vorbit acum cu locuitorii comunei Cuhnești, înțelegem că acesta este cel mai așteptat proiect, mai ales pentru localitățile rurale. În foarte scurt timp, întreaga comună va fi iluminată. Asta va face satele noastre nu doar mai amenajate, ci le va aduce înflorire – prin dezvoltarea infrastructurii sunt atrase și investiții. Un alt aspect important este siguranța localnicilor”, a menționat Marina Tauber.

La rândul său, primarul Angela Ceban a precizat că proiectului a a fost așteptat cu nerăbdare de către localnici.

„Lucrăm de doi ani la acest proiect. Este un proiect foarte important, deoarece în componența comunei noastre intră cinci localități în care, de la declararea independenței, nu a existat iluminat. Oamenii sunt foarte bucuroși. Ei au așteptat cu mare nerăbdare implementarea lui, deoarece nu se simțeau în siguranță”, a explicat Angela Ceban.

Reprezentanta lui Ilan Șor în zona de nord a țării, Irina Bogaciuc, a precizat că iluminarea celor cinci sate a fost una dintre promisiunile lui Ilan Șor.

„Ne bucurăm foarte mult că ne aflăm astăzi la Primăria Cuhnești. A fost o promisiune a noastră și iată că o realizăm. Este o zi importantă, deoarece oamenii au așteptat foarte mult acest proiect și uite că echipa lui Ilan Șor începe unul dintre cele mai mari proiecte – iluminatul. Ne bucurăm că putem face viața oamenilor mai plăcură, mai luminoasă și mai fericită”, a subliniat Irina Bogaciuc.

Localnicii spun că, până acum, le venea foarte greu să meargă pe timp de noapte, mai ales toamna și iarna, când se întunecă devreme, iar copiii încă sunt la școală sau la secțiile extrașcolare. Fără îndoială, este cel mai important proiect pentru toate cele cinci localități, mai spun localnicii.

În componența comunei Cuhnești din raionul Glodeni mai intră satele Movileni, Serghieni, Bisericani și Cot. Potrivit recensământului din 2014, în acestea locuiau peste 2.600 de oameni.

Leave a Reply