Skip to main content

Încă o alianță la nivel local între PAS și PSRM. De această dată, „Echipa  Europa” a decis să împartă puterea cu socialiștii în raionul Șoldănești. Astfel, în urma înțelegerilor dintre reprezentanții formațiunii de guvernământ și cei ai lui Dodon, PAS va obține funcția de președinte de raion, iar funcția de vicepreședinte îi revine PSRM,scrie ZIUA.MD

Este deja a treia coaliție de acest gen, constituită între cele două partide la nivel local, în pofida angajamentelor asumate anterior atât Igor Grosu, cât și de Igor Dodon, care au exclus categoric o astfel de formulă. Recent, PAS a făcut alianță cu PSRM și la Ștefan Vodă, dar și la Anenii Noi.

Menționăm că, după alegerile locale generale din 5 noiembrie, în Consiliul Raional Șoldănești au intrat următoarele partide: PSDE – 9 mandate,  PAS – 8 mandate, PSRM – 6 mandate, PLDM – 1,  PCRM – 1, PDCM – 1 și Democrația Acasă – 1, în total, acolo fiind 27 de consilieri.

Astfel, ca urmare a înțelegerilor, președinte al Consiliului Raional va deveni Aliona Pînzari, de la PAS, iar vicepreședinte – Vasile Macovei, de la PSRM.

Leave a Reply