Skip to main content

Cinci persoane au fost reținute după o captură de 2 kg de droguri, ascunse în cartușe pentru imprimantă, aduse ilegal Ucraina, pe parcursul a patru luni. Despre acest lucru anunță Ofițerii Direcției Antidrog și cei de urmărire penală ai INI.

Persoanele reținute au vârste cuprinse între 18 și 47 de ani. Patru din ei, printre care o femeie și doi sportivi de performanță din sudul Republicii Moldova, au fost reținuți în septembrie 2023. Recent a fost reținut și transportatorul, cetățean al Ucrainei, cu vârsta de 47 de ani.

„După ce erau transportate în Moldova, drogurile sintetice de tip PVP erau distribuite în diferite raioane. Ulterior, liderul grupului infracțional care locuiește în Ucraina asigura vânzarea drogurilor în Moldova, prin intermediul aplicației mobile Telegram, cu primirea plăților electronice de la clienți”, precizează poliția într-un comunicat.

Potrivit estimărilor, pe piața neagră de vânzare a drogurilor, cantitatea capturată ar valora aproximativ 1.200.000 lei. La cererea PCCOCS, bărbații acuzați de trafic de droguri au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, în timp ce femeii care are grijă de un copil mic i s-a interzis să părăsească teritoriul Moldovei.

Leave a Reply