Skip to main content

Partidul Politic ,,ȘOR” va boicota ședința plenară din 21 septembrie, „în semn de protest față de abuzurile comise de actuala majoritate parlamentară a Maiei Sandu, care întrece orice limite legale și umane. Boicotarea ședințelor Parlamentului este doar una dintre acțiunile de protest împotriva acestui regim”. Despre asta anunță reprezentanții formațiunii într-un comunicat de presă, ne informeaza Alerta.md

Potrivit sursei, „la ședința de astăzi, pe lângă alte legi pe care guvernarea PAS vrea să le voteze în grabă, majoritatea parlamentară vrea să prelungească încă pentru 60 de zile starea de urgență în țară. Ne amenință cu războiul și crize peste crize doar pentru a se eschiva de la responsabilitate. Vor să promoveze legi anticonstituționale și să aibă mână liberă în a fura acest popor. Dorin Recean va veni astăzi în Parlament și va cere prelungirea stării de urgență din motiv că am
fi amenințati de cineva, însă adevarata amenințate, dragi cetățeni, sunt chiar ei, regimul PAS și Maia Sandu. Noi nu vrem să participăm la acest joc murdar și ipocrit față de cetățeni. Noi, spre deosebire de ei, ne respectăm alegătorii și suntem responsabili în fața lor. Acest boicot are scopul de a atrage atenția asupra multiplelor încălcări ale statului de drept”.

„Încercarea de a submina valorile democratice reprezintă un pericol major pentru funcționarea corectă a instituțiilor statului. Prin boicotarea ședințelor Parlamentului, Partidul ,,ȘOR” dorește să trimită un mesaj ferm către regimul anticonstituțional: ,,Foarte curând va veni timpul când cetățenii se vor ridica împotriva abuzurilor și vor lupta pentru respectarea drepturilor și libertăților fundamentale”, declară membrii fracțiunii parlamentare „ȘOR”.

Totodată, Partidul ,,Șor” consideră că boicotarea ședințelor Parlamentului reprezintă un mijloc legitim de a atrage atenția asupra neregulilor și abuzurilor regimului anticonstituțional, atât pentru cetățeni, cât și pentru instituțiile internaționale: ,,Este responsabilitatea noastră să susținem democrația și să ne opunem oricăror acțiuni care încalcă principiile fundamentale ale statului de drept”.

Leave a Reply